Brz i jednostavan način pripreme telećih medaljona je priprema na tavi. Pripremite teleće medaljone na tavi, poslužite ih sa svježim šparogama i dobit ćete savršen glavni obrok. Priprema ovog jela nije zahtjevna, a jelo je gotovo za manje od pola sata.
Sastojci za teleće medaljone na tavi:
- 1/2 kg telećih medaljona - odrezak telećeg filea
- 25 dkg malih šproga
- 125 ml ljutike
- 2 češnja češnjaka
- 125 ml bijelog ulja
- 125 ml goveđeg temeljca
- malo svježeg bosiljka
- sol
- papar
- ulje
Kako se pripremaju teleći medaljoni na tavi:
Stavite šparoge u lim za pečenje, malo nauljite, začinite sa soli i paprom te pecite oko 6 minuta.
Zasebno na tavi stavite dinstati na ulju ljutiku s češnjakom oko 3 minute. Ulijte vino i smanjite vatru. Dodajte temeljac i pirjajte oko 2 minute. Dobiveni umak ulijte u posudu i stavite sastrane.
U istu tavu dodajte malo ulja i stavite teleće medaljone. Dinstajte ih s obje strane, začinite sa soli i paprom i izvadite iz tave.
Teleći medaljoni su pečeni, poslužite ih s umakom i šparogama.