Glavno jelo /

Teleći but u komadu - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Teleći but bez problema možete pripremiti u komadu u pećnici. Kako pripremiti sočan i mekani teleći but u komadu?

6.5.2023.
11:54
Pixabay
VOYO logo

Teleći but u komadu priprema se jednostavno i brzo. Vrijeme pečenja ovisi o debljini mesa, ali u prosjeku je dovoljno do 2 sata za pripremu telećeg buta od 2 kilograma. Napravite dobru marinadu za teleći but i to je pola posla do sočnog i mekanog glavnog jela.

Sastojci za pripremu telećeg buta u komadu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 kg telećeg buta
  • 4 češnja češnjaka
  • maslinovo ulje
  • sok od limuna
  • sol
  • papar
  • svježi peršin
  • timijan

Kako pripremiti teleći but u komadu:

Najprije zagrijete pećnicu na 180 stupnjeva Celzijusa i pripremite lim za pečenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pomiješajte češnjak, peršin, timijan, maslinovo ulje, sok od limuna, sol i papar. Napravite marinadu. Ravnomjerno utrljajte u teleći but marinadu i stavite u lim za pečenje. Teleći but pecite oko 2 sata, a vrijeme pečenja ovisi o debljini mesa.

Tijekom pečenja povremeno ga zalijte s tekućinom u koji se peče. Kada je meso mekano tada možete isključiti pećnicu i izvaditi teleći but iz lima za pečenje.

Teleći but najbolji je kada odstoji barem 10 minuta nakon pečenja. Poslužite ovo glavno jelo uz prilog i salatu prema želji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo