Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Sočno meso /

Teleća lopatica pečenje - recept i priprema

Teleća lopatica pečenje idealan je odabir za nedjeljni ručak. Donosimo vam kako najbolje se teleća lopatica pečenje najbolje priprema.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Teleća lopatica pečenje nije teško za napraviti jer u ovom slučaju marinada nije ključna. Ako ju ne uspijete napraviti, teleća lopatica pečenje ispasti će jednako dobro, sočno, ukusno i svježe.

Sastojci koji su vam potrebni da bi se teleća lopatica pečenje pronašla na vašem stolu jesu:

1,5 kg teleće lopatice

sol, papar

manja glavica luka

2 režnja češnjaka

peršin, ružmarin

2 dcl maslinovog ulja

2 dcl crnog vina

povrtni temeljac

Teleća lopatica pečenje priprema se u nekoliko koraka:

Teleću lopaticu dobro posušiti (ako ste ju upravo odledili) i začiniti sa začinima prema želji (preporuka sol, papar).

Češnjak utisnuti na proreze mesa te posipati peršin i ružmarin

Meso zarolati i povezati s vezicom.

Dvije minute tako zarolano meso zapeći na tavici na malo maslinovog ulja

Prebaciti na papir za pečenje u lim.

Dodati vino i povrtni temeljac te luk.

Poklopiti posudu ako imate mogućnosti ili prekrite aluminijskom folijom

Peći na 180 stupnjeva sat vremena, otvoriti i okrenuti

Zatim nastaviti peći na 200 stupnjeva još sat vremena.

Prije nego maknete vezicu, ostaviti barem 10 minuta da se ohladi.

Tako pripremljena teleća lopatica pečenje spremna je za posluživanje uz dobro pečeni krumpir i povrće.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike