Teleća lopatica pečenje nije teško za napraviti jer u ovom slučaju marinada nije ključna. Ako ju ne uspijete napraviti, teleća lopatica pečenje ispasti će jednako dobro, sočno, ukusno i svježe.
Sastojci koji su vam potrebni da bi se teleća lopatica pečenje pronašla na vašem stolu jesu:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 1,5 kg teleće lopatice
- sol, papar
- manja glavica luka
- 2 režnja češnjaka
- peršin, ružmarin
- 2 dcl maslinovog ulja
- 2 dcl crnog vina
- povrtni temeljac
Teleća lopatica pečenje priprema se u nekoliko koraka:
- Teleću lopaticu dobro posušiti (ako ste ju upravo odledili) i začiniti sa začinima prema želji (preporuka sol, papar).
- Češnjak utisnuti na proreze mesa te posipati peršin i ružmarin
- Meso zarolati i povezati s vezicom.
- Dvije minute tako zarolano meso zapeći na tavici na malo maslinovog ulja
- Prebaciti na papir za pečenje u lim.
- Dodati vino i povrtni temeljac te luk.
- Poklopiti posudu ako imate mogućnosti ili prekrite aluminijskom folijom
- Peći na 180 stupnjeva sat vremena, otvoriti i okrenuti
- Zatim nastaviti peći na 200 stupnjeva još sat vremena.
- Prije nego maknete vezicu, ostaviti barem 10 minuta da se ohladi.
Tako pripremljena teleća lopatica pečenje spremna je za posluživanje uz dobro pečeni krumpir i povrće.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa