Teleća lopatica pečenje - recept i priprema
Teleća lopatica pečenje nije teško za napraviti jer u ovom slučaju marinada nije ključna. Ako ju ne uspijete napraviti, teleća lopatica pečenje ispasti će jednako dobro, sočno, ukusno i svježe.
Sastojci koji su vam potrebni da bi se teleća lopatica pečenje pronašla na vašem stolu jesu:
1,5 kg teleće lopatice
sol, papar
manja glavica luka
2 režnja češnjaka
peršin, ružmarin
2 dcl maslinovog ulja
2 dcl crnog vina
povrtni temeljac
Teleća lopatica pečenje priprema se u nekoliko koraka:
Teleću lopaticu dobro posušiti (ako ste ju upravo odledili) i začiniti sa začinima prema želji (preporuka sol, papar).
Češnjak utisnuti na proreze mesa te posipati peršin i ružmarin
Meso zarolati i povezati s vezicom.
Dvije minute tako zarolano meso zapeći na tavici na malo maslinovog ulja
Prebaciti na papir za pečenje u lim.
Dodati vino i povrtni temeljac te luk.
Poklopiti posudu ako imate mogućnosti ili prekrite aluminijskom folijom
Peći na 180 stupnjeva sat vremena, otvoriti i okrenuti
Zatim nastaviti peći na 200 stupnjeva još sat vremena.
Prije nego maknete vezicu, ostaviti barem 10 minuta da se ohladi.
Tako pripremljena teleća lopatica pečenje spremna je za posluživanje uz dobro pečeni krumpir i povrće.