Jeste li probali teleću koljenicu ispod peke? Ako niste vrijeme je da probate jer će vas oduševiti ovo ukusno i sočno jelo.
Teleća koljenica s krumpirom i mrkvom kao ispod peke glavno je jelo koje možete pripremiti za sve prigode.
Za pripremu jelateleća koljenica s krumpirom i mrkvom kao ispod peke treba vam:
- 1 teleća koljenica
- oko 2 kg krumpira
- glavica luka
- 10 dkg mrkve
- mediteranska mješavina začina
- maslinovo ulje
- sol
Teleća koljenica s krumpirom i mrkvom kao ispod peke priprema:
U posudu za pečenje ispod peke stavite teleću koljenicu koju malo zarežete na nekoliko mjesta. Posipajte je krupnom soli.
Krumpir narežite na kriške, mrkvu na veće komade sve pouljite, te začinite sa soli i mediteranskom mješavinom začina. Možete dodati i lovorov list.
Krumpir i mrkvu stavite preko koljenice, dodajte rajčicu i malo luka.
Poklopite i pecite na 230 stupnejva oko 45 mintua. Nakon toga okrenite teleću koljenicu i pecite još sat vremena na 170 stupnjeva.
Teleća koljenica s krumpirom i mrkvom kao ispod peke je gotova, poslužite ju toplu.