Kuharica /

Teleća koljenica s krumpirom i mrkvom kao ispod peke

Image

Kako pripremiti teleću koljenicu ispod peke? Donosimo vam recept za pripremu jela Teleća koljenica s krumpirom i mrkvom kao ispod peke.

18.8.2021.
18:56
VOYO logo

Jeste li probali teleću koljenicu ispod peke? Ako niste vrijeme je da probate jer će vas oduševiti ovo ukusno i sočno jelo.

Teleća koljenica s krumpirom i mrkvom kao ispod peke glavno je jelo koje možete pripremiti za sve prigode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za pripremu jelateleća koljenica s krumpirom i mrkvom kao ispod peke treba vam:

  • 1 teleća koljenica
  • oko 2 kg krumpira
  • glavica luka
  • 10 dkg mrkve
  • mediteranska mješavina začina
  • maslinovo ulje
  • sol

Teleća koljenica s krumpirom i mrkvom kao ispod peke priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posudu za pečenje ispod peke stavite teleću koljenicu koju malo zarežete na nekoliko mjesta. Posipajte je krupnom soli.

Krumpir narežite na kriške, mrkvu na veće komade sve pouljite, te začinite sa soli i mediteranskom mješavinom začina. Možete dodati i lovorov list.

Krumpir i mrkvu stavite preko koljenice, dodajte rajčicu i malo luka.

Poklopite i pecite na 230 stupnejva oko 45 mintua. Nakon toga okrenite teleću koljenicu i pecite još sat vremena na 170 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Teleća koljenica s krumpirom i mrkvom kao ispod peke je gotova, poslužite ju toplu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo