Teleća koljenica kuhana pa pečena možda je nešto kompliciranija za pripremu, no tako pripremljena idealnog je okusa, sočna je i primamljiva za sva nepca. Sam naslov govori vam da teleća koljenica kuhana pa pečena se prvo kuha, a zatim peče. Važno je samo da znate da se teleća koljenica kuhana pa pečena kuha i peče dosta vremena pa na vrijeme krenite s njezinom pripremom.
Za kuhanu teleću koljenicu trebat će vam sljedeće:
- 1 teleća koljenica
- voda
- začini (sol, papar, Vegeta)
- 1 mrkva
- 1 celer
- 1 luk
Priprema teleće koljenice:
Koljenicu najprije stavite u kipuću vodu na 5 minuta. Zatim ju procijedite od vode i lonac u koji ste prethodno stavili vodu, začine, narezanu mrkvu, celer i dvije polovice luka, dodajte kuhati teleću koljenicu. Sve neka se zajedno kuha sat vremena na laganoj vatri.
Sljedeći korak u pripremi jest ispeći teleću koljenicu. Koljenicu i povrće procijedite od vode te samo koljenicu stavite u tepsiju. Zalijte teleću koljenicu s 2 dcl bijelog vina, pokrijte aluminijskom folijom i sve zajedno stavite peći na 180 stupnjeva. Nakon sat vremena izvadite teleću koljenicu, okrenite ju, dodajte kuhano povrće i bez folije ju vratite u pećnicu na još 45 minuta.
Na ovaj će način teleća koljenica kuhana pa pečena zaista biti čime ćete sačuvati njezinu sočnost i idealnost okusa.