Kuharica /

Teleća koljenica kao ispod peke

Image

Pripremite teleću koljenicu na nešto drugačiji način. Donosimo vam recept za pripremu jela teleća koljenica kao ispod peke.

19.8.2021.
8:43
VOYO logo

Teleća koljenica može se pripremati na različite načine, a jeste li probali teleću koljenicu kao ispod peke? Iako priprema ovog jela nešto duže traje, dobiveni rezulatat je glavno jelo koje je vrlo ukusno i sočno.

Za pripremu teleće koljenice kao ispod peke traba vam:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • teleća koljenica
  • žličica mrvljenog ružmarina
  • žličica češnjaka u granulama
  • 10 dkg korijena celera
  • glavica luka
  • 1.5 dcl temeljca mesne juhe
  • 1.5 dcl bijelog vina
  • 10 dkg mrkve
  • 1.2 kg krumpira
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar

Teleća koljenica kao ispod peke priprema:

U sječak stavite češnjak, ružmarin, mljevenu crvenu papriku, 1 dcl maslinovog ullja i sve začinite s paprom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Teleću koljenicu zarežit ena nekoliko mjesta i natrljajte je sa soli. Premažite pripremljenom marinadom i stavite u vatrostalnu posudu.

Dodajte luk i korijen celera, ulijte mesni temeljac, bijelo vino. Pecite na 150 stupnev aoko sat vremena.

Nakon sat vremena teleću koljenicu ponovno premažite marinadom, a preostali dio marinade ulijte u vatrostalnu psoudu. Dodajte krumpir i mrkvu te začinite sa soli i paprom. Dodajte još malo maslinovog ulja, bijelog vina, mesnog temeljca i prekrijte aluminijskom folijom. Pecite oko sat i pola na 200 stupnjeva.

Teleća koljenica kao ispod peke je gotova i možete je poslužiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo