Teleća koljenica može se pripremati na različite načine, a jeste li probali teleću koljenicu kao ispod peke? Iako priprema ovog jela nešto duže traje, dobiveni rezulatat je glavno jelo koje je vrlo ukusno i sočno.
Za pripremu teleće koljenice kao ispod peke traba vam:
- teleća koljenica
- žličica mrvljenog ružmarina
- žličica češnjaka u granulama
- 10 dkg korijena celera
- glavica luka
- 1.5 dcl temeljca mesne juhe
- 1.5 dcl bijelog vina
- 10 dkg mrkve
- 1.2 kg krumpira
- maslinovo ulje
- sol
- papar
Teleća koljenica kao ispod peke priprema:
U sječak stavite češnjak, ružmarin, mljevenu crvenu papriku, 1 dcl maslinovog ullja i sve začinite s paprom.
Teleću koljenicu zarežit ena nekoliko mjesta i natrljajte je sa soli. Premažite pripremljenom marinadom i stavite u vatrostalnu posudu.
Dodajte luk i korijen celera, ulijte mesni temeljac, bijelo vino. Pecite na 150 stupnev aoko sat vremena.
Nakon sat vremena teleću koljenicu ponovno premažite marinadom, a preostali dio marinade ulijte u vatrostalnu psoudu. Dodajte krumpir i mrkvu te začinite sa soli i paprom. Dodajte još malo maslinovog ulja, bijelog vina, mesnog temeljca i prekrijte aluminijskom folijom. Pecite oko sat i pola na 200 stupnjeva.
Teleća koljenica kao ispod peke je gotova i možete je poslužiti.