Teleća jetrica s njokima jelo je koje će vas oduševiti. Ovo jednostavno i brzo jelo za pripremu, vrlo je ukusno i zasitno, a možete ga poslužiti kao glavno jelo.
Za pripremu telećih jetrica s njokima potrebni su vam sljedeći sastojci:
- 60 dkg telećih jetrica
- 30 dkg luka
- 50 dkg njoka
- 2,5 dcl mesnog temeljca
- 8 dkg maslaca
- jabuka
- žlica koncentrata rajčice
- 1.5 dcl crnog vina
- sol
- maslinovo ulje
Teleća jetrica s njokima priprema:
Na maslacu pržit luk, jabuku koju ste ogulili i narezali na kriške. Poslolite i pirjajte dok luk ne omekša.
Ulijte mesnu juhu i kuhajte još 10 minuta.
U zavi na maslinovom ulju pržite jetrica narezana na prutiće. Nakon pet minuta dodjate rajčicu, crno vino i kuhajte oko pet minuta dok vino na pola ne ispari.
Dodajte luk i jabuke, promiješajte i pirjajte oko pet minuta.
Skuhajte njoke u slanoj vodi. Ocijedite ih i stavite u posudu te dodajte maslac. Promiješajte.
Teleća jetrica s njokima su gotova i možete ih poslužiti.