Slojevita tekstura tartar umaka poboljšat će okus bilo kojeg jela. Napravite domaći tartar umak s vrhnjem i uživajte u svakom zalogaju.
Sastojci:
- 1 šalica kiselog vrhnja
- 2 žlice sitno sjeckanih kapara
- 2 žlice sitno sjeckanog svježeg peršina
- 2 žlice sitno sjeckanog svježeg estragona
- 1 žlica senfa
- 1 žlica svježe iscijeđenog limunovog soka
- Sol i papar po ukusu
Kako biste pripremili ukusan tartar umak s vrhnjem, u posudu najprije dodajte kiselo vrhnje, kapare, peršin i estragon. Sve sastojke zajedno dobro promiješajte.
U sljedećem koraku pripreme tartar umaka s vrhnjem, dodajte senf i limunov sok, pa opet dobro promiješajte, kako bi se okusi proželi i što bolje sljubili.
Nakon što ste odradili navedene korake, svakako kušajte umak i dodajte sol i papar po vlastitom ukusu.
Ako želite, tartar umak s vrhnjem možete ostaviti u hladnjaku najmanje 30 minuta prije posluživanja kako bi se okusi još bolje sjedinili.
Tartar umak s vrhnjem sada je spreman! Možete ga poslužiti uz bilo koje meso ili ribu, a također se može koristiti i kao umak za povrće ili kao umak za sendviče.