Kuharica /

Tartar umak s vrhnjem - recept i priprema

Image
Foto: pixabay

Kako biste pripremili tartar umak, ne trebate biti vrhunski kuhar. Kako pripremiti tartar umak s vrhnjem?

12.4.2023.
10:35
pixabay
VOYO logo

Slojevita tekstura tartar umaka poboljšat će okus bilo kojeg jela. Napravite domaći tartar umak s vrhnjem i uživajte u svakom zalogaju.

Sastojci:

  • 1 šalica kiselog vrhnja
  • 2 žlice sitno sjeckanih kapara
  • 2 žlice sitno sjeckanog svježeg peršina
  • 2 žlice sitno sjeckanog svježeg estragona
  • 1 žlica senfa
  • 1 žlica svježe iscijeđenog limunovog soka
  • Sol i papar po ukusu

Kako biste pripremili ukusan tartar umak s vrhnjem, u posudu najprije dodajte kiselo vrhnje, kapare, peršin i estragon. Sve sastojke zajedno dobro promiješajte.

U sljedećem koraku pripreme tartar umaka s vrhnjem, dodajte senf i limunov sok, pa opet dobro promiješajte, kako bi se okusi proželi i što bolje sljubili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što ste odradili navedene korake, svakako kušajte umak i dodajte sol i papar po vlastitom ukusu.

Ako želite, tartar umak s vrhnjem možete ostaviti u hladnjaku najmanje 30 minuta prije posluživanja kako bi se okusi još bolje sjedinili.

Tartar umak s vrhnjem sada je spreman! Možete ga poslužiti uz bilo koje meso ili ribu, a također se može koristiti i kao umak za povrće ili kao umak za sendviče.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
savrseni kandidatkinje
GLEDAJ ODMAH!
VOYO logo