Kuharica /

Tartar umak s vrhnjem - recept i priprema

Image
Foto: pixabay

Kako biste pripremili tartar umak, ne trebate biti vrhunski kuhar. Kako pripremiti tartar umak s vrhnjem?

12.4.2023.
10:35
pixabay
VOYO logo

Slojevita tekstura tartar umaka poboljšat će okus bilo kojeg jela. Napravite domaći tartar umak s vrhnjem i uživajte u svakom zalogaju.

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 šalica kiselog vrhnja
  • 2 žlice sitno sjeckanih kapara
  • 2 žlice sitno sjeckanog svježeg peršina
  • 2 žlice sitno sjeckanog svježeg estragona
  • 1 žlica senfa
  • 1 žlica svježe iscijeđenog limunovog soka
  • Sol i papar po ukusu

Kako biste pripremili ukusan tartar umak s vrhnjem, u posudu najprije dodajte kiselo vrhnje, kapare, peršin i estragon. Sve sastojke zajedno dobro promiješajte.

U sljedećem koraku pripreme tartar umaka s vrhnjem, dodajte senf i limunov sok, pa opet dobro promiješajte, kako bi se okusi proželi i što bolje sljubili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što ste odradili navedene korake, svakako kušajte umak i dodajte sol i papar po vlastitom ukusu.

Ako želite, tartar umak s vrhnjem možete ostaviti u hladnjaku najmanje 30 minuta prije posluživanja kako bi se okusi još bolje sjedinili.

Tartar umak s vrhnjem sada je spreman! Možete ga poslužiti uz bilo koje meso ili ribu, a također se može koristiti i kao umak za povrće ili kao umak za sendviče.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo