Jeste li probali napraviti sami tartar umak? Ako niste vrijeme je da napravite domaći tartar umak i prilagodite ga svom ukusu. Uz pomoć jednostavnog recepta napravite tartar umak.
Sastojci potrebni za tartar umak:
- majoneza
- nasjeckani kiseli krastavac
- žlica svježeg limunovog soka
- žlica kapara, nasjeckanih
- žlica kopra (svježi ili suhi)
- senf
- sol, papar
Upute za pripremu tartar umaka:
Pomiješajte majonezu, kisele krastavce, limunov sok, kapare, kopar i senf u maloj posudi i miješajte dok se dobro ne sjedini i ne postane kremasto.
Začinite prstohvatom soli i papra. Okus zatim prilagodite dodatnim limunovim sokom, soli i paprom. Za najbolji okus poklopite i ostavite u hladnjaku najmanje 30 minuta.
Tartar umak možete u hladnjaku dobro poklopljeno držati tjedan dana.