Recept / Tart od limuna osvježavajući desert koji morate probati

Image
Foto: Pixabay

Tartom od limuna zasigurno ćete zadiviti vaše goste. Kako napraviti tart od limuna?

12.3.2022.
3:52
Pixabay
VOYO logo

Tart od limuna odličan je osvježavajući kolač za sve prigode. Postoje različiti recepti za pripremu tarta, ali jeste li probali tart od limuna?

Sastojci za tart od limuna:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 150 g višenamjenskog brašna
  • ¼ žličice soli
  • 113 g maslaca izrezanog na male komadiće
  • 50 g šećera
  • 10 ml vrhnja
  • žumanjak

Za nadjev za tart od limuna:

  • 120 ml svježeg limunovog soka
  • 2 žlice limunove korice od 2 limuna
  • 200g šećera
  • 113 g maslaca
  • 4 jaja
  • 2 žumanjka

Priprema tijesta za tarta od limuna:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žumanjak i vrhnje umutite u manjoj posudi i ostavite sa strane. U posudu stavite brašno, sol i šećer. Izmiješajte pa dodajte maslac narezan na kockice. Nakon što dobijete mrvičastu smjesu s komadićima maslaca, dodajte žumanjke žumanjaka i izmiješati vilicom.

Zamotajte tijesto u prozirnu foliju i neka se hladi oko sat vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razvaljajte tijesto u krug, a zatim ga premjestite u kalup za torte. Pritisnite u kalup, a zatim pričvrstite dno i odrežite rub. Zamrznite oko 30 minuta.

Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva Celzijusa, a zatim pecite oko 20 minuta ili dok ne poprime svijetlo zlatnožutu boju, a zatim smanjite temperaturu pećnice na 180 stupnjeva Celzijusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema nadjeva za tart od limuna:

Pomiješajte jaja i žumanjke, zatim umutite i ostavite sa strane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očistite dva limuna pa iscijedite ½ šalice soka, a zatim dodajte koricu, sok, maslac i šećer u lonac i stavite lagano kuhati uz miješanje. Prije nego što zavrijem maknite s vatre i polako ulijevajte u smjesu jaja uz snažno miješanje.

Ulijte natrag u lonac i stavite na laganu vatru, neprestano miješajući dok se smjesa ne zgusne i ne zavrije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ulijte nadjev na koru i pecite 10 minuta. Ostavite u hladnjaku 2 sata pa izrežite i poslužite.

ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo