Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Recept i priprema /

Tanki biskvit za tortu za osvježavajući desert za svaki dan

Želite napraviti jednostavan i univerzalni tanki biskvit na tortu? Pripremite ukusan i osvježavajući tanki biskvit za tortu.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Ljeto je savršeno vrijeme za osvježavajuće torte, a tanki biskvit za tortu je savršena podloga za sve vrste ljetnih torti.

Sastojci tanki biskvit za tortu:

2/3 šalice maslaca

šalica brašna

1/3 šalice plus 2 žlice kukuruznog škroba

8 jaja

šalica šećera

1/4 žličice soli

2 žličice čistog ekstrakta vanilije

Priprema tankog biskvita za tortu:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzijusa. Obrubljen lim za pečenje premažite maslacem i obložite papirom za pečenje. Staviti na stranu. Na komadu papira prosijte zajedno brašno i kukuruzni škrob. Staviti na stranu.

U zdjeli električnog miksera s nastavkom za pjenjač pomiješajte jaja, šećer, sol i vaniliju. Tucite na velikoj brzini dok smjesa ne postane gusta.

Držeći pergament kao lijevak, postupno dodajte smjesu brašna u smjesu od jaja u dvije serije. Dok stroj radi na maloj brzini, miješajte dok se samo ne sjedini. U stalnom mlazu dodajte maslac. Miješajte dok se ne sjedini. Izvadite posudu iz miksera. Pjenjačom premiješajte smjesu za tanki biskvit za tortu nekoliko puta.

Ravnomjerno rasporedite tijesto u pripremljeni lim. Pecite tanki biskvit za tortu dok se sredina ne vrati unatrag kada se lagano dodirne, a rubovi odmaknu od strane, 20 do 24 minute. Prebacite tanki biskvit za tortu na rešetku i ostavite da se potpuno ohladi.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike