Recept i priprema / Tanki biskvit za tortu za osvježavajući desert za svaki dan

Image
Foto: Pixabay

Želite napraviti jednostavan i univerzalni tanki biskvit na tortu? Pripremite ukusan i osvježavajući tanki biskvit za tortu.

9.7.2022.
11:56
Pixabay
VOYO logo

Ljeto je savršeno vrijeme za osvježavajuće torte, a tanki biskvit za tortu je savršena podloga za sve vrste ljetnih torti.

Sastojci tanki biskvit za tortu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2/3 šalice maslaca
  • šalica brašna
  • 1/3 šalice plus 2 žlice kukuruznog škroba
  • 8 jaja
  • šalica šećera
  • 1/4 žličice soli
  • 2 žličice čistog ekstrakta vanilije

Priprema tankog biskvita za tortu:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzijusa. Obrubljen lim za pečenje premažite maslacem i obložite papirom za pečenje. Staviti na stranu. Na komadu papira prosijte zajedno brašno i kukuruzni škrob. Staviti na stranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U zdjeli električnog miksera s nastavkom za pjenjač pomiješajte jaja, šećer, sol i vaniliju. Tucite na velikoj brzini dok smjesa ne postane gusta.

Držeći pergament kao lijevak, postupno dodajte smjesu brašna u smjesu od jaja u dvije serije. Dok stroj radi na maloj brzini, miješajte dok se samo ne sjedini. U stalnom mlazu dodajte maslac. Miješajte dok se ne sjedini. Izvadite posudu iz miksera. Pjenjačom premiješajte smjesu za tanki biskvit za tortu nekoliko puta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ravnomjerno rasporedite tijesto u pripremljeni lim. Pecite tanki biskvit za tortu dok se sredina ne vrati unatrag kada se lagano dodirne, a rubovi odmaknu od strane, 20 do 24 minute. Prebacite tanki biskvit za tortu na rešetku i ostavite da se potpuno ohladi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo