Recept i priprema /

Tanki biskvit za tortu za osvježavajući desert za svaki dan

Image
Foto: Pixabay

Želite napraviti jednostavan i univerzalni tanki biskvit na tortu? Pripremite ukusan i osvježavajući tanki biskvit za tortu.

9.7.2022.
11:56
Pixabay
VOYO logo

Ljeto je savršeno vrijeme za osvježavajuće torte, a tanki biskvit za tortu je savršena podloga za sve vrste ljetnih torti.

Sastojci tanki biskvit za tortu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2/3 šalice maslaca
  • šalica brašna
  • 1/3 šalice plus 2 žlice kukuruznog škroba
  • 8 jaja
  • šalica šećera
  • 1/4 žličice soli
  • 2 žličice čistog ekstrakta vanilije

Priprema tankog biskvita za tortu:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzijusa. Obrubljen lim za pečenje premažite maslacem i obložite papirom za pečenje. Staviti na stranu. Na komadu papira prosijte zajedno brašno i kukuruzni škrob. Staviti na stranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U zdjeli električnog miksera s nastavkom za pjenjač pomiješajte jaja, šećer, sol i vaniliju. Tucite na velikoj brzini dok smjesa ne postane gusta.

Držeći pergament kao lijevak, postupno dodajte smjesu brašna u smjesu od jaja u dvije serije. Dok stroj radi na maloj brzini, miješajte dok se samo ne sjedini. U stalnom mlazu dodajte maslac. Miješajte dok se ne sjedini. Izvadite posudu iz miksera. Pjenjačom premiješajte smjesu za tanki biskvit za tortu nekoliko puta.

Ravnomjerno rasporedite tijesto u pripremljeni lim. Pecite tanki biskvit za tortu dok se sredina ne vrati unatrag kada se lagano dodirne, a rubovi odmaknu od strane, 20 do 24 minute. Prebacite tanki biskvit za tortu na rešetku i ostavite da se potpuno ohladi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo