Ljeto je savršeno vrijeme za osvježavajuće torte, a tanki biskvit za tortu je savršena podloga za sve vrste ljetnih torti.
Sastojci tanki biskvit za tortu:
- 2/3 šalice maslaca
- šalica brašna
- 1/3 šalice plus 2 žlice kukuruznog škroba
- 8 jaja
- šalica šećera
- 1/4 žličice soli
- 2 žličice čistog ekstrakta vanilije
Priprema tankog biskvita za tortu:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzijusa. Obrubljen lim za pečenje premažite maslacem i obložite papirom za pečenje. Staviti na stranu. Na komadu papira prosijte zajedno brašno i kukuruzni škrob. Staviti na stranu.
U zdjeli električnog miksera s nastavkom za pjenjač pomiješajte jaja, šećer, sol i vaniliju. Tucite na velikoj brzini dok smjesa ne postane gusta.
Držeći pergament kao lijevak, postupno dodajte smjesu brašna u smjesu od jaja u dvije serije. Dok stroj radi na maloj brzini, miješajte dok se samo ne sjedini. U stalnom mlazu dodajte maslac. Miješajte dok se ne sjedini. Izvadite posudu iz miksera. Pjenjačom premiješajte smjesu za tanki biskvit za tortu nekoliko puta.
Ravnomjerno rasporedite tijesto u pripremljeni lim. Pecite tanki biskvit za tortu dok se sredina ne vrati unatrag kada se lagano dodirne, a rubovi odmaknu od strane, 20 do 24 minute. Prebacite tanki biskvit za tortu na rešetku i ostavite da se potpuno ohladi.