Tamna čokolada je blago gorka čokolada bez dodanih mliječnih dodataka. Glavni sastojci tamne čokolade su zrna kakaa, šećer, arome poput vanilije i emulgatori poput sojinog lecitina.
Čokolada za kuhanje je vrsta tamne čokolade koja se koristi kao sastojak u pečenju. Čokolada za kuhanje ima mnoga druga imena, uključujući čokoladu za pečenje, gorku čokoladu i nezaslađenu čokoladu. Štoviše, čokolada za kuhanje obično sadrži 100% čokolade bez dodanih šećera ili okusa.
No, koje su sličnosti, a koje razlike između tamne čokolade i čokolade za kuhanje? Tamna čokolada i čokolada za kuhanje imaju nizak sadržaj šećera te se obično koristite u kuhanju. Možemo ih podijeliti na slatke, poluslatke, gorko-slatke i nezaslađene čokolade. Budući da ne sadrže krute mliječne tvari, prikladne su za veganske recepte.
Koja je razlika između tamne čokolade i čokolade za kuhanje? Tamna čokolada je blago gorka čokolada bez dodanih krutina mlijeka, dok je čokolada za kuhanje vrsta tamne čokolade koja se namjerava koristiti kao sastojak u pečenju. Tamna čokolada se može koristiti za kuhanje, a čokolada za kuhanje može biti tamna, mliječna ili bijela čokolada.
Glavna razlika između tamne čokolade i čokolade za kuhanje je u tome što je tamna čokolada blago gorka čokolada bez ikakvih dodataka mliječne krutine, dok je čokolada za kuhanje vrsta tamne čokolade koja se koristi za kuhanje i pečenje.