Kao prvi recept talijanske kuhinje pripremiti ćemo talijanske mesne okruglice. Za ovaj recept potrebne su vam krušne mrvice, mlijeko, goveđe meso, mljevena svinjetina, talijanska kobasica, mladi luk, češnjak, sol, papar, umućena jaja, ribani parmezan, sjeckani peršin, maslinovo ulje i marinara umak. Za pripremu ukusnog recepta talijanske kuhinje najprije u maloj zdjeli pomiješajte mrvice kruha s mlijekom dok se jednolično ne sjedine. Ostavite 15 minuta ili dok pripremate ostale sastojke. U velikoj zdjeli rukama spojite govedinu, svinjetinu, kobasice, luk i češnjak. Začinite solju i paprom, a zatim lagano umiješajte smjesu krušnih mrvica, jaja, parmezan i peršin dok se ne sjedine. Smjesu oblikujte u kuglice.
Zagrijte ulje u velikoj tavi na srednjoj vatri. Radeći u serijama, pecite mesne okruglice sa svih strana kako biste razvili koricu. Odložite okruglice sa strane, smanjite vatru na srednje nisku i umak dodajte u tavu. Ostavite umak da se kuha pa odmah dodajte mesne okruglice natrag u tavu. Poklopite i pirjajte dok se ne skuha, još oko 8 minuta.
Za slijedeći recept talijanske kuhinje napraviti ćemo talijansku toplu čokoladu. Za pripremu ovog talijanskog deserta potrebno vam je 100 grama kvalitetne tamne čokolade, 2 žlice šećera, 2 i pol žlice nezaslađenog kakaa, mlijeko i žlica kukuruznog škroba. Ovaj desert pripremite tako da u manjoj zdjeli umutite 1/4 šalice mlijeka i kukuruzni škrob dok ne postane glatko. Prosijte kakao u srednju zdjelu pa dodajte šećer i umutite, ostavite sa strane. U malom loncu zagrijte mlijeko do vrenja, smanjite vatru na nisko, počnite miješati i dodajte smjesu mlijeka škroba, zatim polako dodajte mješavinu kakaa, neprestano miješajući dok ne postane glatko, dodajte nasjeckanu čokoladu i miješajte približno 3 minute. Poslužite odmah.
Ovi ukusni talijanska kuhinja recepti savršeni su za cijelu obitelj.