Kako pripremiti umak od tartufa? Tagliatelle s umakom od tartufa idealno je jelo za sve ljubitelje tartufa u kombinaciji s tjesteninom.
Ovo jelo vrlo jednostavno se priprema, gotovo je za samo pola sata.
Kako biste pripremili jelo tagliatelle s umakom od tartufa potrebni su vam sljedeći sastojci:
- 25 dkg tjestenine taglinatelle
- 1,5 dcl povrtnog temeljca
- 8 zelenih maslina bez koštica
- 12 dkg mini rajčica
- 5 dkg rukole
- 8 dkg umaka od tartufa
- maslinovo ulje
- sol
- papar
Tagliatelle s umakom od tartufa priprema:
Tjesteninu skuhajte u slanoj vodi.
Na tavi na maslinovom ulju dodajte maslinte koje ste narezali i prepržite ih oko dvije minute. Ulijte povrnu juhu i nakon što na pola ispari dodajte mini rajčice. Pirjajte oko minute i maknite s vatre.
U tavu dodajte tjesteninu koju ste ocijedili i maslac te dobro izmiješajte.
Na kraju dodajte umak od tartufa, rukolu i izmiješajte.
Tagliatelle s umakom od tartufa su gotove i možete ih poslužiti.