Dva glavna čimbenika za odabir najboljih naranči za svježe cijeđeni sok od naranče su količina soka po naranči i okus. Valencijske naranče pružaju savršenu ravnotežu oba jer su guste i slatke. Pupčane naranče također dobro funkcioniraju za cijeđenje soka, ali obično imaju nešto manje soka od valencijskih naranči i oštrijeg su okusa. Zbog toga su valencijske naranče najbolje za svježe cijeđeni sok od naranče.
Kako napraviti svježe cijeđeni sok od naranče? Za svježe cijeđeni sok od naranče potrebne su vam samo naranče.
Naranče operite hladnom vodom kako biste isprali svu prljavštinu. Dlanom pritisnite i kotrljajte naranče po radnoj površini naprijed-natrag. Time se razbijaju membrane citrusa i pomaže u oslobađanju više soka. Odaberite jednu od metoda cijeđenja u nastavku.
Sada za izradu svježe cijeđenog soka od naranče koristite blender. Oštrim nožem odrežite narančinu koru. Pokušajte ukloniti samo dio srži i svu koru, izbjegavajući unutarnji plod. Svaku naranču prerežite na pola i izvadite sjemenke. Stavite naranče u vrč blendera i miksajte na najjačoj razini. Dodajte pola šalice hladne vode ako je potrebno pa ponovno izmiksajte. Svježe cijeđeni sok od naranče je spreman za uživanje.