Jedan od načina konzumiranja koprive je pravljenje svježe cijeđenog soka od biljke. Da biste napravili sok, prvo ćete morati ubrati lišće koprive, što treba učiniti u rukavicama kako biste izbjegli osjećaj peckanja. Nakon što su listovi ubrani, možete ih oprati i osušiti, a zatim iz njih iscijediti sok pomoću sokovnika ili preše. Evo kako se priprema sviježe cijeđeni sok od koprive.
Sastojci za sviježe cijeđeni sok od koprive:
- 100 g listova koprive (malo stabljike je u redu, procijedit će se)
- 3 šalice čiste vode
- pola nasjeckane jabuke, otprilike 1/2 srednje velike jabuke
- 2 žlice soka od limuna
- 3 – 4 kriške đumbira
- prstohvat morske soli
Kako se priprema sviježe cijeđeni sok od koprive?
Napunite blender vodom. Dodajte nasjeckanu jabuku, limunov sok, kriške đumbira i sol. Hvataljkama ili rukavicama pažljivo dodajte koprivu u blender. Miješajte na visokoj razini 1 minutu ili dok se kopriva potpuno ne otopi. Po želji umiješajte kockice leda. Procijedite kroz fino cjedilo. Sviježe cijeđeni sok od koprive najbolje je konzumirati odmah.