Jela s tunom /

Svježa tuna i kapari daju savršeno glavno jelo

Image
Foto: Pixabay

Svježa tuna u kombinaciji s kaparama odlično je jelo. Pratite recept i saznajte kako izgleda priprema svježe tune.

27.8.2022.
16:12
Pixabay
VOYO logo

Ljubitelji ste svježe tune, a nemate više ideja na koji način je pripremiti. U nastavku donosimo izvrstan recept kako pripremiti svježu tunu s rajčicom i kaparama.

Sastojci koji su vam potrebni:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 500 g svježe tune
  • režanj češnjaka
  • glavica crvenog luka
  • 150 g rajčice
  • malo ljute paprike
  • 2 žlice prošeka
  • 2 žlice bijelog vinskog octa
  • 3 žlice kapara
  • žlica brašna
  • ½ dcl maslinovog ulja
  • list peršina

Priprema svježe tune:

Narezanu tunu ispecite naglo na tavi s maslinovim uljem te ju nakon pečenja odvojite sa strane. Zatim, na tavu ponovno dodajte maslinovog ulja te narezani luk, češnjak, ljutu papriku i posipajte s brašnom. Promiješati te čekati dok se ne dobije zlatna boja. Kada ste dobili zlatnu boju zaliti s octom i prošekom. Pustite da alkohol ishlapi te tada dodati isjeckanu rajčicu. Sve zajedno kuhajte nekoliko minuta na laganoj vatri. Nakon toga dodajte pečenu tunu i pospite s kaparama te sve zajedno začinite sa soli i paprom. Poklopiti i kuhati između 10 i 15 minuta. Uz to poslužite dalmatinski krumpir ili kuhanu palentu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postoje razni načini pripreme svježe tune, ali ovo je jedna od jednostavniji recepata, a jako ukusan. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 20 PROPUŠTENE
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo