Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Jela s tunom /

Svježa tuna i kapari daju savršeno glavno jelo

Svježa tuna u kombinaciji s kaparama odlično je jelo. Pratite recept i saznajte kako izgleda priprema svježe tune.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Ljubitelji ste svježe tune, a nemate više ideja na koji način je pripremiti. U nastavku donosimo izvrstan recept kako pripremiti svježu tunu s rajčicom i kaparama.

Sastojci koji su vam potrebni:

500 g svježe tune

režanj češnjaka

glavica crvenog luka

150 g rajčice

malo ljute paprike

2 žlice prošeka

2 žlice bijelog vinskog octa

3 žlice kapara

žlica brašna

½ dcl maslinovog ulja

list peršina

Priprema svježe tune:

Narezanu tunu ispecite naglo na tavi s maslinovim uljem te ju nakon pečenja odvojite sa strane. Zatim, na tavu ponovno dodajte maslinovog ulja te narezani luk, češnjak, ljutu papriku i posipajte s brašnom. Promiješati te čekati dok se ne dobije zlatna boja. Kada ste dobili zlatnu boju zaliti s octom i prošekom. Pustite da alkohol ishlapi te tada dodati isjeckanu rajčicu. Sve zajedno kuhajte nekoliko minuta na laganoj vatri. Nakon toga dodajte pečenu tunu i pospite s kaparama te sve zajedno začinite sa soli i paprom. Poklopiti i kuhati između 10 i 15 minuta. Uz to poslužite dalmatinski krumpir ili kuhanu palentu.

Postoje razni načini pripreme svježe tune, ali ovo je jedna od jednostavniji recepata, a jako ukusan. Dobar tek!

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike