Svježa tuna i kapari daju savršeno glavno jelo
Ljubitelji ste svježe tune, a nemate više ideja na koji način je pripremiti. U nastavku donosimo izvrstan recept kako pripremiti svježu tunu s rajčicom i kaparama.
Sastojci koji su vam potrebni:
500 g svježe tune
režanj češnjaka
glavica crvenog luka
150 g rajčice
malo ljute paprike
2 žlice prošeka
2 žlice bijelog vinskog octa
3 žlice kapara
žlica brašna
½ dcl maslinovog ulja
list peršina
Priprema svježe tune:
Narezanu tunu ispecite naglo na tavi s maslinovim uljem te ju nakon pečenja odvojite sa strane. Zatim, na tavu ponovno dodajte maslinovog ulja te narezani luk, češnjak, ljutu papriku i posipajte s brašnom. Promiješati te čekati dok se ne dobije zlatna boja. Kada ste dobili zlatnu boju zaliti s octom i prošekom. Pustite da alkohol ishlapi te tada dodati isjeckanu rajčicu. Sve zajedno kuhajte nekoliko minuta na laganoj vatri. Nakon toga dodajte pečenu tunu i pospite s kaparama te sve zajedno začinite sa soli i paprom. Poklopiti i kuhati između 10 i 15 minuta. Uz to poslužite dalmatinski krumpir ili kuhanu palentu.
Postoje razni načini pripreme svježe tune, ali ovo je jedna od jednostavniji recepata, a jako ukusan. Dobar tek!