Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Recept i priprema /

Kako na jednostavan i brz način pripremiti svježu srdelu?

Svježa srdela odličan je izbor za ručak za svaki dan. Kako na jednostavan i brz način pripremiti svježu srdelu?

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Jadransko more bogato je raznolikim ribama. Jedna od njih je i srdela. Bogata hranjivim tvarima, izvrsnog okusa, vrlo zdrava i prihvatljive cijene. Stoga vam donosimo izvrstan brz recept kako napraviti svježu srdelu!

Sastojci:

1 kg srdela

2 limuna

brašno

sol

Sastojci za preljev od češnjaka:

- 3 češnja češnjaka- 5 žlica maslinovog ulja- 3 žlice nasjeckanog peršina- 1 žlica nasjeckanog mažurana

Priprema svježe srdele:

Prvo što morate je očistiti srdele. Kada ste to napravili oprati ih pod mlazom vode i osušiti ih pomoću upijajućeg papira.

Posudu pospite uljem te stavite red filetirane srdele, začinite sa soli i stavite u brašno. U tavi zagrijete ulje i stavite srdele pržiti u ulje. Pržite srdele nekoliko minuta sa svake strane. Nakon toga izvadite na papri kako bi se upila masnoća.

Pržene srdele poslužite s limunom i preljeveom od češnjak.

Preljev od češnjaka napravite tako da naražete češnjak na male komade i pomiješate s maslinovim uljem, nasjeckanim peršinom i malo soli prema želji. Dodajte začine prema želji.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike