Jadransko more bogato je raznolikim ribama. Jedna od njih je i srdela. Bogata hranjivim tvarima, izvrsnog okusa, vrlo zdrava i prihvatljive cijene. Stoga vam donosimo izvrstan brz recept kako napraviti svježu srdelu!
Sastojci:
- 1 kg srdela
- 2 limuna
- brašno
- sol
Sastojci za preljev od češnjaka:
- 3 češnja češnjaka
- 5 žlica maslinovog ulja
- 3 žlice nasjeckanog peršina
- 1 žlica nasjeckanog mažurana
Priprema svježe srdele:
Prvo što morate je očistiti srdele. Kada ste to napravili oprati ih pod mlazom vode i osušiti ih pomoću upijajućeg papira.
Posudu pospite uljem te stavite red filetirane srdele, začinite sa soli i stavite u brašno. U tavi zagrijete ulje i stavite srdele pržiti u ulje. Pržite srdele nekoliko minuta sa svake strane. Nakon toga izvadite na papri kako bi se upila masnoća.
Pržene srdele poslužite s limunom i preljeveom od češnjak.
Preljev od češnjaka napravite tako da naražete češnjak na male komade i pomiješate s maslinovim uljem, nasjeckanim peršinom i malo soli prema želji. Dodajte začine prema želji.