Pravi nedjeljni ručak je onaj u kojem sve ubacite u pećnicu i imate vremena za obitelj. Jedan takav ručak je svinjski vrat u pećnici s krumpirom za kojeg trebate malo vremena, a ključna je priprema. Ako se planira svinjski vrat u pećnici s krumpirom ispeći, meso pripremite dan ranije te neposredno prije konzumiranja imate za obaviti samo posao pečenja.
Da bi svinjski vrat u pećnici s krumpirom bio ispečen, od sastojaka vam treba:
- 5 svinjskih vratova
- Sol, papar
- Maslinovo ulje
- 5 većih krumpira
- 1 luk
Svinjske vratove dobro nasolite, napaprite i prelijte s maslinovim uljem. Ostavite da stoji u marinadi preko noći. Drugi dan samo ogulite krumpire, narežite ih na četvrtine, začinite sa soli, paprom. Prebacite krumpir u lim, dodajte svinjski vrat, narežite luk preko krumpira i mesa te stavite u pećnicu koju ste prethodno zagrijali na 180 stupnjeva otprilike 45 minuta.
Ispečeni svinjski vrat u pećnici s krumpirom poslužite toplo, uz kupus salatu.