Kuharica /

Svinjski vrat u pećnici s krumpirom - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Svinjski vrat u pećnici s krumpirom pravi je nedjeljni ručak. Donosimo recept za svinjski vrat u pećnici s krumpirom.

23.1.2023.
11:40
Pixabay
VOYO logo

Pravi nedjeljni ručak je onaj u kojem sve ubacite u pećnicu i imate vremena za obitelj. Jedan takav ručak je svinjski vrat u pećnici s krumpirom za kojeg trebate malo vremena, a ključna je priprema. Ako se planira svinjski vrat u pećnici s krumpirom ispeći, meso pripremite dan ranije te neposredno prije konzumiranja imate za obaviti samo posao pečenja.

Da bi svinjski vrat u pećnici s krumpirom bio ispečen, od sastojaka vam treba:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 5 svinjskih vratova
  • Sol, papar
  • Maslinovo ulje
  • 5 većih krumpira
  • 1 luk

Svinjske vratove dobro nasolite, napaprite i prelijte s maslinovim uljem. Ostavite da stoji u marinadi preko noći. Drugi dan samo ogulite krumpire, narežite ih na četvrtine, začinite sa soli, paprom. Prebacite krumpir u lim, dodajte svinjski vrat, narežite luk preko krumpira i mesa te stavite u pećnicu koju ste prethodno zagrijali na 180 stupnjeva otprilike 45 minuta.

Ispečeni svinjski vrat u pećnici s krumpirom poslužite toplo, uz kupus salatu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo