Svinjski vrat može se pripremati na različite načine, a jedan od njih je da ga pripremite u pećnici s povrćem. Kako pripremiti Svinjski vrat s povrćem iz pećnice?
Za pripremu jela svinjski vrat s povrćem iz pećnice potrebni su vam sljedeći sastojci:
- 2 kg svinjskog vrata
- 3 dcl piva
- 1 kg mladog krumpira
- 20 dkg mini rajčica
- 7 dkg senfa
- 3 dcl mesnog temeljca
- 6 češnja češnjaka
- 2 grančice ružmarina
- 5 dkg zelenih maslina bez koštica
- žlica povrtnog dodatka jelima
- glavica luka
- maslinovo ulje
- sol
- papar
Svinjski vrat s povrćem iz pećnice priprema:
Napravite rupice u mesu i u njih dodajte narezani češnjak.
Meso začinite sa soli i paprom, natrljate povrtnim dodatkom jelima i stavite u posudu. Dodajte grančicu ružmarina.
Stavite u zasebnu posudu senf i pivo, izmiješajte i prelijte preko mesa.
Neka meso odstoji oko tri sata u hladnjaku.
Krumpir ogulite i narežite na četvrtine, luk narežite na kolutove. Stavite krumpir u vatrostalnu posudu, posolite ga i prelije uljem, na krumpir stavite luk, masline, rajčice i malo ružmarina. Na kraju preko svega stavite meso.
Pecite na 190 stupnjeva oko 20 minuta.
Prelijte s malo juhe i pecite još dva sata. Kada je meso pečeno možete ga serivirati. Svinjski vrat s povrćem iz pećnice poslužite s umakom od pečenja.