Kuharica / Svinjski vrat s povrćem iz pećnice

Image

Svinjski vrat s povrćem iz pećnice jelo je od svinjetine koje je nešto zahtjevnije za pripremu. Donosimo vam recept za pripremu jela svinjski vrat s povrćem iz pećnice.

19.8.2021.
8:47
VOYO logo

Svinjski vrat može se pripremati na različite načine, a jedan od njih je da ga pripremite u pećnici s povrćem. Kako pripremiti Svinjski vrat s povrćem iz pećnice?

Za pripremu jela svinjski vrat s povrćem iz pećnice potrebni su vam sljedeći sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 kg svinjskog vrata
  • 3 dcl piva
  • 1 kg mladog krumpira
  • 20 dkg mini rajčica
  • 7 dkg senfa
  • 3 dcl mesnog temeljca
  • 6 češnja češnjaka
  • 2 grančice ružmarina
  • 5 dkg zelenih maslina bez koštica
  • žlica povrtnog dodatka jelima
  • glavica luka
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar

Svinjski vrat s povrćem iz pećnice priprema:

Napravite rupice u mesu i u njih dodajte narezani češnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Meso začinite sa soli i paprom, natrljate povrtnim dodatkom jelima i stavite u posudu. Dodajte grančicu ružmarina.

Stavite u zasebnu posudu senf i pivo, izmiješajte i prelijte preko mesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neka meso odstoji oko tri sata u hladnjaku.

Krumpir ogulite i narežite na četvrtine, luk narežite na kolutove. Stavite krumpir u vatrostalnu posudu, posolite ga i prelije uljem, na krumpir stavite luk, masline, rajčice i malo ružmarina. Na kraju preko svega stavite meso.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pecite na 190 stupnjeva oko 20 minuta.

Prelijte s malo juhe i pecite još dva sata. Kada je meso pečeno možete ga serivirati. Svinjski vrat s povrćem iz pećnice poslužite s umakom od pečenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo