Kuharica / Svinjski lungić na tavi - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Ako želite oduševiti svoju obitelj, pripremite im svinjski lungić na tavi koji je toliko mekan i sočan da nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

30.1.2023.
14:46
Pixabay
VOYO logo

Ukoliko ispečete svinjski lungić na tavi dobit ćete vrlo jednostavno, a opet toliko ukusno glavno jelo. Kako se priprema svinjski lungić na tavi?

Sastojci za svinjski lungić na tavi:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 žlice ulja
  • svinjski file, izrezan na medaljone
  • sol i svježe mljeveni crni papar, po ukusu,
  • žličica suhe majčine dušice
  • ½ žličice slatke paprike ili po ukusu
  • ¼ žličice češnjaka u prahu ili po ukusu
  • 1 žlica maslaca
  • ½ šalice pileće juhe

Svinjski lungić na tavi priprema:

Stavite žlicu ulja da se zagrije na tavi i narežite svinjski file na 12 medaljona. Zatim u posudi pomiješajte sol, papar, timijan, papriku i češnjak u prahu te svaki svinjski medaljon od filea pospite začinima. Stavite narezani svinjski file u tavu i pecite na ulju 3 minute nakon čega ih okrenite i dodajte još ½ žlice maslaca, pa pecite još 3-4 minute. Nakon što su svinjski medaljoni pečeni, stavite ih na tanjur.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tavu dodajte pileću juhu i dobro promiješajte, pa ostavite da se kuha na srednje laganoj vatri oko jedne minute. Dodajte maslac i miješajte sve dok se ne otopi, on će vam dobro doći kako bi dobili gusti umak. Komadiće svinjskog filea vratite u tavu i još malo ostavite da se krčkaju u umaku. Kada se umak spoji sa komadićima svinjskog filea, maknite tavu s vatre, ukrasite peršinom po želji i poslužite svojoj obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo