Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kuharica /

Svinjski lungić na tavi - recept i priprema

Ako želite oduševiti svoju obitelj, pripremite im svinjski lungić na tavi koji je toliko mekan i sočan da nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Ukoliko ispečete svinjski lungić na tavi dobit ćete vrlo jednostavno, a opet toliko ukusno glavno jelo. Kako se priprema svinjski lungić na tavi?

Sastojci za svinjski lungić na tavi:

2 žlice ulja

svinjski file, izrezan na medaljone

sol i svježe mljeveni crni papar, po ukusu,

žličica suhe majčine dušice

½ žličice slatke paprike ili po ukusu

¼ žličice češnjaka u prahu ili po ukusu

1 žlica maslaca

½ šalice pileće juhe

Svinjski lungić na tavi priprema:

Stavite žlicu ulja da se zagrije na tavi i narežite svinjski file na 12 medaljona. Zatim u posudi pomiješajte sol, papar, timijan, papriku i češnjak u prahu te svaki svinjski medaljon od filea pospite začinima. Stavite narezani svinjski file u tavu i pecite na ulju 3 minute nakon čega ih okrenite i dodajte još ½ žlice maslaca, pa pecite još 3-4 minute. Nakon što su svinjski medaljoni pečeni, stavite ih na tanjur.

U tavu dodajte pileću juhu i dobro promiješajte, pa ostavite da se kuha na srednje laganoj vatri oko jedne minute. Dodajte maslac i miješajte sve dok se ne otopi, on će vam dobro doći kako bi dobili gusti umak. Komadiće svinjskog filea vratite u tavu i još malo ostavite da se krčkaju u umaku. Kada se umak spoji sa komadićima svinjskog filea, maknite tavu s vatre, ukrasite peršinom po želji i poslužite svojoj obitelji.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike