Ukoliko ispečete svinjski lungić na tavi dobit ćete vrlo jednostavno, a opet toliko ukusno glavno jelo. Kako se priprema svinjski lungić na tavi?
Sastojci za svinjski lungić na tavi:
- 2 žlice ulja
- svinjski file, izrezan na medaljone
- sol i svježe mljeveni crni papar, po ukusu,
- žličica suhe majčine dušice
- ½ žličice slatke paprike ili po ukusu
- ¼ žličice češnjaka u prahu ili po ukusu
- 1 žlica maslaca
- ½ šalice pileće juhe
Svinjski lungić na tavi priprema:
Stavite žlicu ulja da se zagrije na tavi i narežite svinjski file na 12 medaljona. Zatim u posudi pomiješajte sol, papar, timijan, papriku i češnjak u prahu te svaki svinjski medaljon od filea pospite začinima. Stavite narezani svinjski file u tavu i pecite na ulju 3 minute nakon čega ih okrenite i dodajte još ½ žlice maslaca, pa pecite još 3-4 minute. Nakon što su svinjski medaljoni pečeni, stavite ih na tanjur.
U tavu dodajte pileću juhu i dobro promiješajte, pa ostavite da se kuha na srednje laganoj vatri oko jedne minute. Dodajte maslac i miješajte sve dok se ne otopi, on će vam dobro doći kako bi dobili gusti umak. Komadiće svinjskog filea vratite u tavu i još malo ostavite da se krčkaju u umaku. Kada se umak spoji sa komadićima svinjskog filea, maknite tavu s vatre, ukrasite peršinom po želji i poslužite svojoj obitelji.