Kuharica / Svinjski kotleti u pećnici s krumpirom - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Tražite novi recept za ukusan nedjeljni ručak? Svinjski kotleti u pećnici s krumpirom vas neće razočarati. Donosimo jednostavan recept za svinjske kotlete u pećnici s krumpirom.

2.3.2023.
15:31
Pixabay
VOYO logo

Svinjski kotleti u pećnici s krumpirom su ukusno i jednostavno jelo koje će sigurno oduševiti sve koji ga kušaju. Ovaj ukusni obrok je savršen za obiteljska okupljanja ili večere s prijateljima. Kotlete u pećnici s krumpirom možete poslužiti uz svježe povrće ili salatu za uravnotežen obrok.

Sastojci potrebni da se pripreme svinjski kotleti u pećnici s krumpirom su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 4 svinjska kotleta
  • 6 krumpira, oguljenih i narezanih na ploške
  • 1 crveni luk, narezan na kolutove
  • 3 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
  • 1 žličica mljevene paprike
  • pola žličice soli
  • 1/4 žličice papra
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 40 ml pileće juhe

Kako biste pripremili svinjske kotlete u pećnici s krumpirom najprije zagrijte pećnicu na 200°C. U velikoj zdjeli pomiješajte krumpir, crveni luk, češnjak, papriku, sol, papar i maslinovo ulje dok se sastojci ne sjedine. Uzmite vatrostalnu posudu i u nju stavite pomiješani krumpir i crveni luk. Stavite kotlete preko krumpira i ulijte pileću juhu oko kotleta.

Pokrijte vatrostalnu posudu folijom i stavite u zagrijanu pećnicu. Pecite oko 30-35 minuta, ovisno o debljini kotleta. Uklonite foliju i pecite još 10 minuta, dok kotlet ne dobije zlatnu koricu. Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi nekoliko minuta prije posluživanja uz salatu. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo