Svinjski kotlet u umaku jelo je s kojim ne možete pogriješiti. Osim što nije zahtjevno za pripremu, gotovo je za samo pola sata. Pripremite svinjske kotlete u umaku za brzi, a ukusan ručak.
Sastojci za svinjski kotlet u umaku:
- 4 velika svinjska kotleta
- 2 žlice maslaca
- 1 ljuta paprika, izrezana na kolutiće
- 1/2 šalice pileće juhe
- žlica senfa
- 1/4 šalice vrhnja
Tavu stavite da se zagrije na srednje jakoj vatri, nakon čega možete popržiti svinjske kotlete na maslacu. Kada ih ispečete, stavite svinjske kotlete na tanjur i osigurajte da ostanu topli.
U tavu koju ste prethodno koristili dodajte ljutu papriku na otprilike jednu minutu da otpusti svoje sokove, a zatim dodajte pileću juhu.
Na sve to dodajte senf i pirjajte oko 2 minute. Zatim dodajte vrhnje i ostavite da se reducira kako bi se umak zgusnuo.
Na dobiven umak sada dodajte svinjske kotlete i još kratko kuhajte pri čemu prelijevajte svinjske kotlete umakom kako bi se okusi spojili.
Svinjski kotlet u umaku možete poslužiti uz pire krumpir ili povrće prema vašoj želji i želji vaših ukućana.