Kuharica / Svinjski kare na tavi - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Tijekom pripreme svinjskog karea na tavi bitno je da ga dobro začinite. Vrijeme pečenja svinjskog karea na tavi može varirati ovisno o debljini mesa.

10.3.2023.
14:28
Pixabay
VOYO logo

Započnite tako što ćete svinjski kare osušiti tapkanjem i obilno posuti talijanskim začinima, soli i paprom.

Sastojci potrebni za pripremu svinjskog karea na tavi su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 4 svinjska karea
  • začina prema želji
  • sol
  • papar
  • maslinovo ulje

Upute za pripremu svinjskog karea na tavi:

Posušite svinjski kare papirnatim ručnikom i obilato pospite talijanskim začinima, soli i paprom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrijte tavu na srednje jaku vatru i dodajte maslinovo ulje. Kada bude svjetlucavo vruće i ni trenutak prije, dodajte svoje kotlete.

Pecite s jedne strane, bez da ih uopće pomičete, dok ne porumene s prve strane, oko 3-5 minuta. Okrenite i pecite drugu stranu dok ne porumeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najlakši način da provjerite je li svinjski kotlet gotov je pomoću termometra za meso. Kad dostignu unutarnju temperaturu od 60 C stupnjeva gotovi su.

Izvadite ih iz tave i ostavite da odstoje na tanjuru 10 minuta, za koje vrijeme će se nastaviti kuhati s preostalom toplinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne zaboravite da vrijeme kuhanja može varirati ovisno o debljini svinjskog karea.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo