Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kuharica /

Svinjski kare na tavi - recept i priprema

Tijekom pripreme svinjskog karea na tavi bitno je da ga dobro začinite. Vrijeme pečenja svinjskog karea na tavi može varirati ovisno o debljini mesa.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Započnite tako što ćete svinjski kare osušiti tapkanjem i obilno posuti talijanskim začinima, soli i paprom.

Sastojci potrebni za pripremu svinjskog karea na tavi su:

4 svinjska karea

začina prema želji

sol

papar

maslinovo ulje

Upute za pripremu svinjskog karea na tavi:

Posušite svinjski kare papirnatim ručnikom i obilato pospite talijanskim začinima, soli i paprom.

Zagrijte tavu na srednje jaku vatru i dodajte maslinovo ulje. Kada bude svjetlucavo vruće i ni trenutak prije, dodajte svoje kotlete.

Pecite s jedne strane, bez da ih uopće pomičete, dok ne porumene s prve strane, oko 3-5 minuta. Okrenite i pecite drugu stranu dok ne porumeni.

Najlakši način da provjerite je li svinjski kotlet gotov je pomoću termometra za meso. Kad dostignu unutarnju temperaturu od 60 C stupnjeva gotovi su.

Izvadite ih iz tave i ostavite da odstoje na tanjuru 10 minuta, za koje vrijeme će se nastaviti kuhati s preostalom toplinom.

Ne zaboravite da vrijeme kuhanja može varirati ovisno o debljini svinjskog karea.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike