Kuharica /

Svinjski kare na tavi - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Tijekom pripreme svinjskog karea na tavi bitno je da ga dobro začinite. Vrijeme pečenja svinjskog karea na tavi može varirati ovisno o debljini mesa.

10.3.2023.
14:28
Pixabay
VOYO logo

Započnite tako što ćete svinjski kare osušiti tapkanjem i obilno posuti talijanskim začinima, soli i paprom.

Sastojci potrebni za pripremu svinjskog karea na tavi su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 4 svinjska karea
  • začina prema želji
  • sol
  • papar
  • maslinovo ulje

Upute za pripremu svinjskog karea na tavi:

Posušite svinjski kare papirnatim ručnikom i obilato pospite talijanskim začinima, soli i paprom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrijte tavu na srednje jaku vatru i dodajte maslinovo ulje. Kada bude svjetlucavo vruće i ni trenutak prije, dodajte svoje kotlete.

Pecite s jedne strane, bez da ih uopće pomičete, dok ne porumene s prve strane, oko 3-5 minuta. Okrenite i pecite drugu stranu dok ne porumeni.

Najlakši način da provjerite je li svinjski kotlet gotov je pomoću termometra za meso. Kad dostignu unutarnju temperaturu od 60 C stupnjeva gotovi su.

Izvadite ih iz tave i ostavite da odstoje na tanjuru 10 minuta, za koje vrijeme će se nastaviti kuhati s preostalom toplinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne zaboravite da vrijeme kuhanja može varirati ovisno o debljini svinjskog karea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo