Započnite tako što ćete svinjski kare osušiti tapkanjem i obilno posuti talijanskim začinima, soli i paprom.
Sastojci potrebni za pripremu svinjskog karea na tavi su:
- 4 svinjska karea
- začina prema želji
- sol
- papar
- maslinovo ulje
Upute za pripremu svinjskog karea na tavi:
Posušite svinjski kare papirnatim ručnikom i obilato pospite talijanskim začinima, soli i paprom.
Zagrijte tavu na srednje jaku vatru i dodajte maslinovo ulje. Kada bude svjetlucavo vruće i ni trenutak prije, dodajte svoje kotlete.
Pecite s jedne strane, bez da ih uopće pomičete, dok ne porumene s prve strane, oko 3-5 minuta. Okrenite i pecite drugu stranu dok ne porumeni.
Najlakši način da provjerite je li svinjski kotlet gotov je pomoću termometra za meso. Kad dostignu unutarnju temperaturu od 60 C stupnjeva gotovi su.
Izvadite ih iz tave i ostavite da odstoje na tanjuru 10 minuta, za koje vrijeme će se nastaviti kuhati s preostalom toplinom.
Ne zaboravite da vrijeme kuhanja može varirati ovisno o debljini svinjskog karea.