Ako više nemate ideja što pripremiti za ručak, svinjski kare bez kosti u umaku pravi je odabir. Ako uspijete, nabavite svinjski kare bez kosti i sve je drugo lako. Čak i ako nabavite s kosti, kost se lako ukloni i iskoristi za nešto drugo, npr. juhu. Svinjski kare bez kosti u umaku nije zahtjevan za pripremu, važno je samo pogoditi začinjenost.
Svinjski kare bez kosti u umaku priprema se od sljedećih sastojaka i na sljedeći način:
- 1 kg svinjskog karea bez kosti
- 1 žlica soli i papra (pola – pola)
- Maslinovo ulje
- 300 grama šampinjona
- 1 luk
- Juha od gljiva iz vrećice
- 100 ml vrhnja za kuhanje
- Prilog prema želji
Svinjski kare bez kosti začinite sa soli i paprom. Prelijte maslinovim uljem te stavite u zagrijanu pećnicu na 90 minuta na 180 stupnjeva Važno je da svinjski kare bez kosti okrenete tijekom pečenja.
Za to vrijeme pečenja pripremite umak (dovoljno vam je zadnjih pola sati). Luk narežite na sitne kockice. Popržite ga na maslinovom ulju, a zatim dodajte šampinjone koje ste također prije narezali na kockice. Ostavite ih da puste svoj sok te zatim dinstajte dok isti ne ispari skoro do kraja. Juhu od gljiva razmutite u malo vode. Uljite u tavu i pričekajte da zavri. Dodajte vrhnje za kuhanje. Prema potrebi začinite (iako možda neće biti potrebno jer će juha dati svoju začinjenost). Ostavite da se zgusne do željene gustoće.
Kada je svinjski kare bez kosti gotov, narežite ga na komade i prelijte umakom. Poslužite uz prilog po želji jer se svinjski kare bez kosti u umaku slaže sa svime, s rižom, tjesteninom, krumpirom.