Kuharica / Svinjski gulaš s tjesteninom - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Kremasti svinjski gulaš s tjesteninom, lukom, paprikom, gljivama i ostalim povrćem izvrstan je za obiteljsku večeru. Svinjski gulaš možete poslužiti sa bilo kojom tjesteninom po želji.

10.3.2023.
15:25
Pixabay
VOYO logo

Dobar izbor svinjetine za ovaj gulaš je but ili file. Lopatici ili potrbušini će duže trebati da se skuha.

Sastojci potrebni za pripremu svinjskog gulaša s tjesteninom su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 450 g svinjetine
  • 4 žlice brašna
  • 2 žlice mljevene paprike
  • 1 žličica soli
  • 1 luk, nasjeckani
  • 1 paprika, nasjeckana
  • 150 g šampinjona, nasjeckanih
  • šalica temeljca
  • crni papar
  • suncokretovo ulje

Upute za pripremu svinjskog gulaša s tjesteninom:

  1. Svinjetinu narežite na komade veličine zalogaja.
  2. Pomiješajte brašno, papriku, sol i papar. Premažite svinjetinu smjesom od brašna.
  3. Zagrijte 2 žlice suncokretovog ulja u velikoj tavi i pržite svinjetinu u porcijama dok ne porumeni. Nemojte pretrpati posudu. (Možda će vam trebati malo dodatnog ulja za sljedeće serije).
  4. Izvadite svinjetinu iz tave i ostavite sa strane.
  5. Na još 2 žlice ulja popržite nasjeckani luk, papriku i gljive dok luk ne postane proziran, a paprika ne počne omekšavati.
  6. Svinjetinu vratite u tavu i dodajte pileći ili povrtni temeljac i prokuhajte.
  7. Promiješajte i ostavite da se umak zgusne.
  8. Smanjite vatru i poklopljeno ostavite da krčka 10 do 15 minuta dok se meso ne skuha. Vrijeme će ovisiti o veličini vaših komada svinjetine – većim kockama će trebati više vremena.
  9. Ukrasite nasjeckanim peršinom i poslužite uz tjesteninu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo