Dobar izbor svinjetine za ovaj gulaš je but ili file. Lopatici ili potrbušini će duže trebati da se skuha.
Sastojci potrebni za pripremu svinjskog gulaša s tjesteninom su:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 450 g svinjetine
- 4 žlice brašna
- 2 žlice mljevene paprike
- 1 žličica soli
- 1 luk, nasjeckani
- 1 paprika, nasjeckana
- 150 g šampinjona, nasjeckanih
- šalica temeljca
- crni papar
- suncokretovo ulje
Upute za pripremu svinjskog gulaša s tjesteninom:
- Svinjetinu narežite na komade veličine zalogaja.
- Pomiješajte brašno, papriku, sol i papar. Premažite svinjetinu smjesom od brašna.
- Zagrijte 2 žlice suncokretovog ulja u velikoj tavi i pržite svinjetinu u porcijama dok ne porumeni. Nemojte pretrpati posudu. (Možda će vam trebati malo dodatnog ulja za sljedeće serije).
- Izvadite svinjetinu iz tave i ostavite sa strane.
- Na još 2 žlice ulja popržite nasjeckani luk, papriku i gljive dok luk ne postane proziran, a paprika ne počne omekšavati.
- Svinjetinu vratite u tavu i dodajte pileći ili povrtni temeljac i prokuhajte.
- Promiješajte i ostavite da se umak zgusne.
- Smanjite vatru i poklopljeno ostavite da krčka 10 do 15 minuta dok se meso ne skuha. Vrijeme će ovisiti o veličini vaših komada svinjetine – većim kockama će trebati više vremena.
- Ukrasite nasjeckanim peršinom i poslužite uz tjesteninu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa