Svinjski gulaš savršen je odabir za zasitno glavno jelo. Za pripremu svinjskog gulaša najbolje je koristiti svinjetinu bez kosti. Izrežite meso na komadiće i krenite s pripremom ovog ukusnog svinjskog gulaša prema receptu.
Sastojci za svinjski gulaš:
- 1 kg svinjetine bez kosti
- sol i papar
- 3 žlice maslinovog ulja
- luk, nasjeckani
- 2 crvene paprike, očišćene i nasjeckane
- 4 mrkve, oguljene i narezane na komade
- žlica slatke paprike
- 3 žlice paste od rajčice
- 2 ½ šalice pileće juhe
Svinjetinu prvo začinite, a zatim je pržite na 2 žlice ulja oko 5 minuta. Premjestite svinjetinu na tanjur. Dodajte ostatak ulja u lonac, a zatim stavite luk, papriku i mrkvu te sve još začinite. Kuhajte oko 10 minuta, uz povremeno miješanje. Sada umiješajte papriku i pastu od rajčice, pa sve zajedno još prokuhajte oko minutu. Dodajte pileću juhu i kuhajte još 15-ak minuta.
Vratite svinjetinu u lonac sa pripremljenim umakom i pirjajte oko minutu. Ovim receptom dobiti ćete prekrasan gulaš, a poslužiti ga možete sa vrhnjem i koprom.