Kuharica /

Svinjski file u umaku od gljiva

Image

Svinjski file u umaku od gljiva odličan je izbor za glavno jelo. Donosimo vam recept za pripremu jela Svinjski file u umaku od gljiva.

18.8.2021.
18:25
VOYO logo

Svinjski file u umaku od gljiva priprema se brzo i jednostavno. Ovo jelo je vrlo zasitno i poslužite ga kao glavno jelo.

Za umak od gljiva možete koristiti gljive prema želji vrganje, lisičarke...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svinjski file u umaku od gljiva priprema:

  • 8 komada svinjskih karea
  • glavica luka
  • 20 dkg gljiva prema želji
  • češanj češnjaka
  • prstohvat muškatnog oraščića
  • 3 dcl vrhnja za kuhanje
  • žlica peršina
  • ulje
  • sol
  • papar

Svinjski file u umaku od gljiva priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na tavi na ulju pržite luk koji ste posolili. Kada omekša stavite na luk gljvie i kratko sve zajedno pržite. Nakon toga gljive pomaknite na jednu stranu tave, a na drugu stavite odreske. Pecite oko tri minute sa svake strane.

Posipajte po odrescima i gljivama malo muškatnog oraščića i ulijte povrtnu juhu. Poslolite prema želji i pirjajte dok tekućina ne ispari do pola. Nakon toga dodajte protisnuti češnjak i vrhnje za kuhanje.

Izmiješajte sastojke i dojdate peršin. Kada se umak zgusne poslužite ga sa odrescima.

Svinjski file u umaku od gljiva je spreman za posluživanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo