Kulinarstvo /

Kako se priprema svinjska kremenadla u pećnici?

Image
Foto: Shutterstock

U potrazi ste za jednostavnim receptom za nedjeljni ručak? Svinjska kremenadla u pećnici neće vas razočarati. Saznajte kako se priprema svinjska kremenadla u pećnici.

2.3.2023.
14:20
Shutterstock
VOYO logo

Svinjska kremenadla je popularan odrezak od svinjskog mesa koji se najčešće priprema pečen u pećnici ili na roštilju. Ova svinjska kremenadla ima bogat i intenzivan okus zahvaljujući senfu i začinima koji se koriste u pripremi.

Sastojci potrebni da se pripremi svinjska kremenadla u pećnici su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 500 g mljevenog svinjskog mesa
  • 1 jaje
  • 1 luk, nasjeckan
  • 2 češnja češnjaka, nasjeckana
  • 1 žlica senfa
  • 1 žlica sjeckanog peršina
  • 1 žličica soli
  • 1/2 žličice svježe mljevenog crnog papra
  • 1/2 šalice krušnih mrvica
  • 1/4 šalice mlijeka
  • 1/4 šalice kiselog vrhnja
  • 2 žlice maslinovog ulja

Prvo što trebate učiniti kada pripremate svinjsku kremenadlu u pećnici je zagrijati pećnicu na 200°C. U zdjeli pomiješajte mljeveno svinjsko meso, jaje, nasjeckani luk, nasjeckani češnjak, senf, peršin, sol i crni papar. Dobro izmiješajte smjesu. Zatim dodajte krušne mrvice, mlijeko i kiselo vrhnje u smjesu te dobro promiješajte.

Oblikujte smjesu u pravokutnik i stavite ga u posudu za pečenje namazanu maslinovim uljem. Pecite svinjsku kremenadlu u pećnici 30-40 minuta dok ne postane zlatno smeđa i kuhana. Izvadite svinjsku kremenadlu iz pećnice, ostavite da se malo ohladi, a zatim je narežite na kriške i poslužite uz omiljeni prilog. Svinjsku kremenadlu možete možete poslužiti uz rižu, povrće ili salatu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo