Trik koji postoji, a za koji mnogi ne znaju je priprema svinjetina sa senfom. Kada se svinjetina sa senfom priprema, to osigurava njegovu sočnost, ukusnost i dugotrajnost. Priprema nije teška, no treba pogoditi kada se svinjetina sa senfom treba premazati.
Svinjetina se ne marinira senfom, već se svinjetina normalno ispeče. Naravno, svakako ju prije začinite na normalan način, sa soli i paprom. Neovisno o tome želite li da se svinjetina ispeče u pećnici ili na tavi. Komad mesa začinite prema želji, a nakon 20 minuta pečenja premažite ja senfom. Pripazite da svinjetina sa senfom bude premazana s obje strane. Senfu će trebati otprilike 15 minuta da uđe u meso, no nakon toga osigurat će njegovu mekoću, ukusnost i dugotrajnost.
Svinjetina sa senfom može se poslužiti kako želite, uz krumpir, rižu, tjesteninu ili salatu, odabir je isključivo na vama.