Svinjetina se može pripremiti i na ovaj način! U woku! Kako se priprema svinjetina s povrćem u woku?
Sastojci za svinjetinu s povrćem u woku:
- 1/3 šalice badema
- 2 žlice ulja od kikirikija
- 650 g svinjskih filea, tanko narezanih
- 2 režnja češnjaka, narezana na ploške
- 1 mrkva, tanko narezana
- 150 g graška
- 3 glavice luka, narezane na 3 cm dužine
- 1 žlica slatkog šerija
- 2 žlice soja umaka
- 2 žličice šećera
- 1 šalica graha
- pirjana riža od jasmina, za posluživanje
Priprema svinjetine s povrćem u woku:
Zagrijte wok na jakoj vatri dok se ne zagrije. Dodajte bademe. Pržite uz miješanje 2 do 3 minute, ili dok se ne zagrije. Izvadite na tanjur. U woku zagrijte 3 žličice ulja. Dodajte pola svinjskog mesa. Pržite uz miješanje 2 minute, ili dok ne porumene. Izvadite na tanjur. Ponovite s uljem i preostalom svinjetinom.
Zagrijte preostale 2 žličice ulja u woku. Dodajte češnjak i mrkvu. Pržite uz miješanje 1 minutu. Dodajte snježni grašak i mladi luk. Pržite uz miješanje 1 minutu. U vrč stavite sherry, soja umak i šećer. Umutite vilicom da se sjedini. Dodajte u wok sa svinjetinom. Pržite uz miješanje 2 minute ili dok se ne zagrije.
U svinjetinu s povrćem u woku dodajte bademe i grah. Miješajte dok se dobro ne sjedini. Poslužite svinjetinu s povrćem u woku uz rižu.