Kulinarstvo / Svinjetina s gljivama odličan izbor za glavno jelo s prilogom

Image
Foto: Pixabay

U potrazi ste za receptom za nedjeljni ručak? Svinjetina sa gljivama uvijek je dobar izbor. Saznajte kako se priprema ukusna svinjetina s gljivama.

1.3.2023.
13:41
Pixabay
VOYO logo

Sočna svinjetina s gljivama savršena je kao glavno jelo uz prilog po izboru. Ovaj recep za svinjetinu s gljivama je savršen za obiteljska okupljanja ili večere s prijateljima. Sastojci potrebni da se pripremi svinjetina s gljivama su:

  • 600 g svinjskog odreska
  • 200 g gljiva (šampinjoni ili druge po izboru)
  • 2 žlice maslaca
  • 1 glavica luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 1/2 šalice pilećeg temeljca
  • 1/2 šalice bijelog vina
  • 1 žličica sušenog timijana
  • Sol i papar po ukusu

Kada pripremate svinjetinu s gljivama prvo zagrijte pećnicu na 200°C. U međuvremenu, očistite gljive i narežite ih na tanke ploške. Luk i češnjak sitno nasjeckajte. Zagrijte maslac na tavi na srednjoj temperaturi. Dodajte nasjeckani luk i češnjak te dinstajte dok luk ne postane staklast. Dodajte gljive i pržite dok ne omekšaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj tavi, zagrijte ulje na srednjoj temperaturi. Posolite i popaprite svinjski odrezak i pecite ga na tavi dok ne dobije lijepu smeđu koricu s obje strane. Stavite ga u posudu za pečenje i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 10-15 minuta. U međuvremenu, dodajte temeljac i vino u tavu s gljivama i pirjajte dok se tekućina ne smanji za pola. Dodajte suhi timijan i sol i papar po ukusu. Izvadite svinjski odrezak iz pećnice i prelijte ga umakom od gljiva. Vratite u pećnicu i pecite još 5-10 minuta. Svinjetina s gljivama već je gotova i spremna za posluživanje dok je topla. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo