Svinjetina s gljivama je recept kojem sigurno nećete moći odoljeti. Kombinacija svinjskih kotleta u umaku od gljiva potpuno je glavno jelo. Pratite recept i pripremite svinjetinu s gljivama.
Sastojci za recept za svinjetinu:
- 1 žlica maslinovog ulja
- 50 dkg kotleta svinjetine
- 2 žlice maslaca
- 2 ljute rajčice, tanko narezane
- 25 dkg gljiva, narezanih na ploške
- 1 češanj češnjaka, zgnječen
- 1 žlica glatkog brašna
- 100 ml bijelog vina
- 400 ml pilećeg temeljca
- 4 grančice timijana
- ½ žlice senfa
- 100 ml vrhnja
Prepržite svinjetinu na ulju po 3 minute sa svake strane, pa je prebacite na tanjur. Maslac rastopite u tavi i dodajte ljutu papriku i gljive, pa zajedno pržite 10 minuta. Dodajte češnjak i još kratko kuhajte. Zatim dodajte brašno i kuhajte još 2 minute. Dodajte i vino, pa kuhajte još 2 minute. Dodajte i temeljac, majčinu dušicu, senf i začinite po želji i još kratko kuhajte. Preprženu svinjetinu stavite u tavu s umakom i pirjajte sve zajedno do 10 minuta. U sve to dodajte vrhnje i pričekajte da zavrije. Uz ovaj recept za svinjetinu možete poslužiti pire krumpir.