Sastojci
Podloga
- 3 jaja
- 7 dag šećera
- 2 dag kakaa
- 0,5 dl suncokretovog ulja
- 0,5 dl mlijeka
Krema
- 0,5 l slatkog vrhnja
- 30 dag crne čokolade
- 5 dag čokolade s mentolom
- 2 dl tučenog slatkog vrhnja
- 5 dag margarina za kreme
+ 10 dag marcipana i čokoladni namaz
Priprema
Podloga
1. Od navedenih sastojaka umijesimo tijesto i
pečemo u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 C otprilike 5
minuta.
2. Pečeni i ohlađeni biskvit premažemo
čokoladnim namazom, a na njega dodamo tanko razvaljani sloj
marcipana i kremu.
Krema
1. Slatko vrhnje stavimo da zavrije i prelijemo
preko usitnjene čokolade.
2. Dobro izmiješamo pjenjačom te smjesu
podijelimo u dva jednaka djela.
3. U jedan dio stavimo čokoladu s mentolom i
razrađeni margarin za kreme te dobro izmiješamo pjenjačom da se
smjesa spoji.
4. Ostavimo 15-20 min na sobnoj temperaturi da
se smjesa malo ohladi, dodamo tučeno slatko vrhnje pa izlijemo
kremu na pripremljeni biskvit s marcipanom.
5. Tortu zamrznemo.
6. Zamrznutu tortu glaziramo drugom polovicom
čokoladne smjese i ukrasimo po želji.
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!