Uzgoj mente / Sve što trebate znati o zalijevanju mente na jednom mjestu

Image
Izvor: Pixabay

Ova aromatična biljka vrlo se često može pronaći u teglicama brojnih domova zato što nije zahtjevna za održavanje, a može kvalitetno poslužiti u kuhinji. Ipak, korisno je naučiti kako pravilno zalijevati mentu i time izbjeći njeno propadanje.

1.3.2023.
16:12
Pixabay
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Menta, poznata i kao metvica, biljka je iz porodice usnača, odnosno usnatica. Neki od predstavnika usnača su kadulja, lavanda, bosiljak, matičnjak, timijan, itd. Menta je prilagodljiva biljka koja ne traži suviše zahtjevne uvjete tako da se može pronaći na svakom kontinentu osim Antarktika.

Aromatična je biljka pa je svoje mjesto pronašla u raznim kuhinjama i jelima širom svijeta. Uz to, najviše se koristi u vrtovima kao ukras, u osvježivačima zraka zbog svoje ugodne arome te u biljnim lijekovima. U ljekovite svrhe se koristi zbog svojih antiseptičkih i protuupalnih svojstava.

Što se tiče zalijevanja mente, ona je biljka koja voli vlažno tlo pa ju je potrebno zalijevati redovno, preporuča se svaki drugi dan. Tlo je potrebno stalno održavati vlažnim. Kod samog procesa zalijevanja mente, važno je da se menta zalijeva polagano kako bi se spriječilo da se voda slijeva i da se biljka prelije. Poželjno je da voda bude sobne temperature i ako je moguće svježa, zato što menta ne voli odstajalu vodu. Osim toga, pokušajte zalijevati mentu čim bliže njenom korijenu.

Nadamo se da smo vam pomogli s nekoliko korisnih savjeta te da ćete se odvažiti i uljepšati vaš interijer pokojom teglicom ove aromatične biljke!

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču