Ako želite uživati u vrganjima tijekom cijele zime, a ne samo tijekom njihove sezone odličan izbor za vas je sušenje vrganja. Sušenje vrganja je jednostavno i brzo a rezultat će vas oduševiti.
Sušenje vrganja:
Prije nego što započnete sušenje vrganja uklonite prljavštinu sa njih koristeći krpu ili papirnate ubruse. Bitno je da vrganje ne perete u vodi ili sa mokrim krpama.
Zatim maknite najtvrđi dio vrganja na kraju stapke. Sada su gljive spremne za rezanje. Narežite ih na tanko i posložite na lim za pečenje.
Prilikom ovog koraka jako je bitno da na limu bude samo jedan sloj vrganja. Sušenje vrganja radi se u pećnici na 40 stupnjeva Celzijevih. Vrijeme potrebno za sušenje vrganja je najmanje 40 minuta. Nakon 40 minuta provjerite u kakvom su stanju vrganji. Ako su se rubovi vrganja uvili, znači da je sušenje vrganja završeno.