Sušenje vrganja /

Kako se na pravilan način suše vrganji?

Image

Odličan način za uživanje u vrganjima tijekom cijele zime je sušenje vrganja. Sušenje vrganja je jako brz i jednostavan proces.

4.6.2022.
14:05
VOYO logo

Ako želite uživati u vrganjima tijekom cijele zime, a ne samo tijekom njihove sezone odličan izbor za vas je sušenje vrganja. Sušenje vrganja je jednostavno i brzo a rezultat će vas oduševiti.

Sušenje vrganja:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije nego što započnete sušenje vrganja uklonite prljavštinu sa njih koristeći krpu ili papirnate ubruse. Bitno je da vrganje ne perete u vodi ili sa mokrim krpama.

Zatim maknite najtvrđi dio vrganja na kraju stapke. Sada su gljive spremne za rezanje. Narežite ih na tanko i posložite na lim za pečenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prilikom ovog koraka jako je bitno da na limu bude samo jedan sloj vrganja. Sušenje vrganja radi se u pećnici na 40 stupnjeva Celzijevih. Vrijeme potrebno za sušenje vrganja je najmanje 40 minuta. Nakon 40 minuta provjerite u kakvom su stanju vrganji. Ako su se rubovi vrganja uvili, znači da je sušenje vrganja završeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo