Suho meso sa kiselim kupusom odličan je ručak za svaki dan. Jelo je vrlo ukusno i zasitno, a priprema traje nešto više od sat vremena.
Sastojci za pripremu jela suho meso sa kiselim kupusom:
- glavica luka
- 1/2 kg kiselog kupusa
- komad suhog mesa
- 10 dkg slanine
- 2 lovorova lista
- 6 sušenih gljiva
- sol i papar
- 6 svježih paprika
- 2 žlice pirea od rajčice
Suho meso sa kiselim kupusom priprema:
Za pripremu suhog mesa s kiselim kupusom, najprije stavite kiseli kupus u veliku tavu te ga prelijte s 2 dcl vode.
Ostavite pirjati neko vrijeme, a zatim unutra stavite gljive, lovor, sol, papar i komad suhog mesa. Promiješajte i pirjajte sve zajedno otprilike 20 minuta.
Pržite luk sa slaninom desetak minuta i stavite ga u tavu s kiselim zeljem. Pirjajte sve sastojke sat vremena. Po želji možete unutra dodati i pire od rajčice. Probajte i po potrebi u jelo dodajte začine poput soli, paprike ili papra.
Miješajte i kuhajte tako dodatnih sat vremena, nakon čega možete uživati u suhom mesu s kiselim kupusom.