Osušenu verziju peršina možete koristiti kao sastojak raznih recepata. Suhi peršin može poboljšati okus juha, variva i umaka od rajčice. Osim toga, suhi peršin se često kombinira s drugim biljem u receptima inspiriranim talijanskim jezikom. Svježi peršin također je izvrstan dodatak domaćim preljevima za salate, marinadama i receptima s plodovima mora, no kada ga osušite, također ga možete koristiti za pripremu jela.
Dok kuhanje i/ili sušenje može smanjiti neke druge zdravstvene dobrobiti peršina, ono povećava apigenin dostupan u peršinu. Zapravo, sušeni peršin je najbolji prirodni izvor apigenina. Flavoni su pigmenti u određenim cvjetnicama i snažni antioksidansi koji uvelike mogu pomoći vašem zdravlju.
Također se pokazalo da suhi peršin ima protuupalna svojstva zbog svojih antioksidansa, uključujući flavonoide, karotenoide i vitamin C. Osim toga, suhi peršin može pomoći u održavanju zdravih bubrega smanjenjem visokog krvnog tlaka, glavnog faktora rizika za bubrežne bolesti.
Suhi peršin je hrana s visokim udjelom oksalata, s više od 10 miligrama na 100 grama - nešto više od 1 1/2 šalice - stoga treba izbjegavati konzumiranje veće količine suhog peršina.