Recept i priprema /

Suhi kolačići s makom ukusni kolačići s nadjevom od maka

Image
Foto: Pixabay

Nekomplicirani i jednostavni kolačići koji će oduševiti vaša nepca. Donosimo recept za suhe kolačiće s makom.

9.3.2023.
15:05
Pixabay
VOYO logo

Suhi kolači praktični su zato što mogu stajati tijekom dužeg vremenskog perioda, a da se ne pokvare. Uz to, ukoliko se kvalitetno skladište, neće izgubiti niti na svježini, tako da ćete u omiljenim poslasticama moću uživati danima, ako ne i tjednima, bez straha od kvarenja.

Upravo su suhi kolačići s makom jedna od takvih slastica koja nije komplicirana za pripremu, a kvaliteta će im trajati duže nego što mislite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za pripremu neodoljivih suhih kolačića s makom trebate:

  • 150 g maslaca
  • 1 jaje
  • 250 g brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 prstohvat soli
  • 50 g šećera u prahu
  • 1 žličica soka od limuna
  • 2-3 žlice maka

Omekšali maslac pomiješajte s jednim jajetom. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo, prosijte te dodajte prstohvat soli. Sve te sastojke u posuditi kvalitetno sjedinite pa zamijesite glatko tijesto koje potom izvadite iz zdjele i još malo umijesite rukama. Dobiveno tijesto tanko razvaljajte između prozirne folije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mak rasporedite po tijestu pa preko pospite brašnom. Tijesto za suhe kolačiće s makom zarolajte i zamotajte u prozirnu foliju pa stavite na dva sata u hladnjak. Ohlađenu roladu narežite na ploške jednake debljine, otprilike veličine kolačića.

Suhe kolačiće s makom pecite 15 minuta na 170°C, odnosno dok ne poprime svijetlo smeđu boju. Nakon pečenja, kolačiće ostavite da se hlade, a vi pripremite glazuru na način da izmiješate šećer u prahu i limunov sok. Glazurom premažite kolačiće te pustite da se osuši. Uživajte!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo