Čuvanje smokava /

Kako pripremiti suhe smokve u medu?

Image
Foto: Pixabay

Suhe smokve u medu nisu samo zdrave nego su i vrlo ukusne. Pripremite suhe smokve u medu i uživajte u smokvama tijekom cijele godine!

3.6.2022.
12:21
Pixabay
VOYO logo

Suhe smokve u medu pomažu kod poboljšanja probave, upale grla i prehlade. Pošto su smokve sezonsko voće, uz suhe smokve u medu u smokvama možete uživati cijele godine.

Suhe smokve u medu priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da biste pripremili suhe smokve u medu, potrebno vam je 250 ml meda i 20 suhih smokvi. Smokve možete posušiti sami, ali možete koristiti i kupljene suhe smokve. Suhe smokve posložite u staklenku pa ih zatim prelijte sa medom. Suhe smokve u medu ostavite da odstoje desetak dana. Nakon desetak dana, suhe smokve u medu su spremne za konzumiranje.

Suhe smokve u medu čuvajte na tamnom mjestu gdje temperatura ne prelazi 10 stupnjeva Celzijevih. Preporuča se da se suhe smokve u medu potroše u roku od godine dana. No, rok trajanja im se može produžiti za još koji mjesec ako ih zamrznete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo