Kuharica /

Kako ispeći savršeni biftek? Koji su osnovni stupnjevi za pečenje bifteka?

Image
Foto: Pixabay

Za savršeno pripremljen biftek važna je dobar priprema i organizacija. Saznajte koji su osnovni stunjevi pečenja bifteka.

2.12.2022.
9:40
Pixabay
VOYO logo

Kada večerate u otmjenom restoranu i naručite biftek, uvijek će vas pitati koji stupanj pečenja bifteka želite. Misli se na tri opcije, a to su krvav, srednje pečen i dobro pečen biftek. No, po čemu se razlikuju stupnjevi pečenja bifteka?

Krvav biftek je najniža razina pečenja. Osobe koje vole iznimno mekane komade mesa s ukusom odabrat će ovu opciju. Krvavi biftek ima unutarnju temperaturu od 50°C. Krvavi biftek ima središnji dio mesa koji će biti jarko crvene boje. Konzistencija će biti meka i nježna s blagim pougljenjem izvana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srednje pečen biftek je najpopularniji način pripreme bifteka. Srednje pečeni biftek doseže unutarnju temperaturu od 60°C. To znači da će vaš bifte biti mekan, ali dobro pečeni i dati dovoljno okusa. Visokokvalitetno meso bit će ukusno na ovoj temperaturi i dovoljno mekano za uživanje.

Dobro pečen biftek je najviše pečen stupanj bifteka. Dobro pečen biftek mogao bi biti najbolji izbor za sve koji ne uživaju u okusu koji krv daje njihovom mesu. Dobra vijest je da ne gubite nikakve hranjive tvari kada naručujete biftek na ovaj način. Ista je količina proteina, željeza i cinka u srednje pečenom i dobro pečenom bifteku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo