Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kuharica /

Kako ispeći savršeni biftek? Koji su osnovni stupnjevi za pečenje bifteka?

Za savršeno pripremljen biftek važna je dobar priprema i organizacija. Saznajte koji su osnovni stunjevi pečenja bifteka.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Kada večerate u otmjenom restoranu i naručite biftek, uvijek će vas pitati koji stupanj pečenja bifteka želite. Misli se na tri opcije, a to su krvav, srednje pečen i dobro pečen biftek. No, po čemu se razlikuju stupnjevi pečenja bifteka?

Krvav biftek je najniža razina pečenja. Osobe koje vole iznimno mekane komade mesa s ukusom odabrat će ovu opciju. Krvavi biftek ima unutarnju temperaturu od 50°C. Krvavi biftek ima središnji dio mesa koji će biti jarko crvene boje. Konzistencija će biti meka i nježna s blagim pougljenjem izvana.

Srednje pečen biftek je najpopularniji način pripreme bifteka. Srednje pečeni biftek doseže unutarnju temperaturu od 60°C. To znači da će vaš bifte biti mekan, ali dobro pečeni i dati dovoljno okusa. Visokokvalitetno meso bit će ukusno na ovoj temperaturi i dovoljno mekano za uživanje.

Dobro pečen biftek je najviše pečen stupanj bifteka. Dobro pečen biftek mogao bi biti najbolji izbor za sve koji ne uživaju u okusu koji krv daje njihovom mesu. Dobra vijest je da ne gubite nikakve hranjive tvari kada naručujete biftek na ovaj način. Ista je količina proteina, željeza i cinka u srednje pečenom i dobro pečenom bifteku.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike