Kuharica /

Štuka s rezancima u umaku od rajčica

Image

Kako pripremiti ribu štuku? Pripremite štuku s rezancima u umaku od rajčica uz pomoć našeg recepta.

18.8.2021.
17:06
VOYO logo

Štuka s rezancima u umaku od rajčica jedan je od načina kako možete pripremiti ribu štuku. Umak od rajčice dat će poseban ukus ovom ribljem jelu.

Za pripremu jela štuka s rezancima u umaku od rajčica potrebni su vam sljedeći sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 kg štuke
  • 20 dkg širokih rezanaca
  • 2 glavice luka
  • 1,2 dcl bijelog vina
  • 3 češnja češnjaka
  • 40 dkg pelata rajčice
  • žlica peršina
  • 3 lovorova lista
  • ulje
  • sol

Štuka s rezancima u umaku od rajčica priprema:

Narežite ribu na manje odreske. Tjesteninu skuhajte u slanoj vodi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na tavi na ulju pržite luk koji ste posolili i češnjka. Nakon dvije minute ulijte bijelo vino i kada vino napola ispari dodajte lovorov list, pelate rajčice i dalje kuhaljte na srednje jakoj vatri.

Nakon nekoliko minuta dodajte odreske štuke i kuhajte pet minuta sa svake strane. Štuku posolite.

U drugoj tavi rastopite maslac i dodajte tjesteninu, posipajte s peršinom i sve promiješajte.

Poslužite štuku sa širokim rezancima i umakom od rajčice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo