Štuka s rezancima u umaku od rajčica jedan je od načina kako možete pripremiti ribu štuku. Umak od rajčice dat će poseban ukus ovom ribljem jelu.
Za pripremu jela štuka s rezancima u umaku od rajčica potrebni su vam sljedeći sastojci:
- 1 kg štuke
- 20 dkg širokih rezanaca
- 2 glavice luka
- 1,2 dcl bijelog vina
- 3 češnja češnjaka
- 40 dkg pelata rajčice
- žlica peršina
- 3 lovorova lista
- ulje
- sol
Štuka s rezancima u umaku od rajčica priprema:
Narežite ribu na manje odreske. Tjesteninu skuhajte u slanoj vodi.
Na tavi na ulju pržite luk koji ste posolili i češnjka. Nakon dvije minute ulijte bijelo vino i kada vino napola ispari dodajte lovorov list, pelate rajčice i dalje kuhaljte na srednje jakoj vatri.
Nakon nekoliko minuta dodajte odreske štuke i kuhajte pet minuta sa svake strane. Štuku posolite.
U drugoj tavi rastopite maslac i dodajte tjesteninu, posipajte s peršinom i sve promiješajte.
Poslužite štuku sa širokim rezancima i umakom od rajčice.