Naučite iz grešaka mnogih ljudi i pobrinite se da uvijek slijedite ove korake kada ste odlučite za pečenje sa suhim kvascem.
Ukoliko se suhi kvasac ne diže, potrebno je provjeriti njegovu kvalitetu. izmjerite toplu vodu ili mlijeko u vašem receptu i ulijte u zdjelu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Umiješajte suhi kvasac i dodajte prstohvat šećera te ostavite da odstoji oko deset minuta. Suhi kvasac bi trebao biti pjenast i mirisati na kruh. Ako se ne pjeni i ne miriše na kruh, izbacite ga i isprobajte drugi paketić kvasca.
Uvijek je dobra ideja kupiti više kvasca nego što je potrebno, kako biste se osigurali da će recept u konačnici biti uspješan, ako se određeni dio kvasca ne diže.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa