Kuharica /

Što su noklice za paprikaš? Kako se pripremaju noklice za paprikaš?

Image
Foto: Pixabay

Želite unaprijediti okus svog paprikaša? Domaće noklice za paprikaš učiniti će upravo to. Donosimo jednostavan recept za noklice za paprikaš.

5.8.2023.
10:34
Pixabay
VOYO logo

Paprikaš je tradicionalno mađarsko jelo, a karakterističan je po svojoj bogatoj aromi i okusu. Paprikaš se često priprema od različitih vrsta mesa kao što su piletina, svinjetina ili govedina, te se dodaju svježe paprike i druge namirnice za obogatiti okus. Noklice za paprikaš su male kuglice od tijesta koje se kuhaju u umaku od paprikaša. One dodaju posebnu teksturu i obogaćuju okus jelu.

Sastojci za noklice za paprikaš su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 200g pšeničnog brašna
  • 1 jaje
  • 1/2 žličice soli
  • Malo svježe naribanog muškatnog oraščića
  • Voda
  • Nasjeckani svježi peršin, za posluživanje

Kada pripremate noklice za paprikaš najprije u posudi pomiješajte brašno, sol i svježe naribani muškatni oraščić. Dodajte jaje i malo po malo dodajte vodu dok ne dobijete glatko tijesto koje se ne lijepi za ruke. Ostavite tijesto da odstoji 15-20 minuta. U loncu prokuhajte slanu vodu. Vlažnim rukama oblikujte male kuglice od tijesta i pažljivo ih spuštajte u kipuću vodu. Kuhajte noklice oko 3-5 minuta, dok ne isplivaju na površinu i postanu mekane i kuhane. Uzmite žlicu i izvadite kuhane noklice iz vode.

Ostavite ih sa strane dok pripremate paprikaš. Pripremite paprikaša prema vašem receptu, koristeći meso i povrće po izboru. Kada je paprikaš gotov, dodajte kuhane noklice u paprikaš te kratko promiješajte kako bi se noklice ravnomjerno rasporedile u umaku. Poslužite paprikaš s noklicama topao, posipan svježe sjeckanim peršinom. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo