Kuharica /

Što su noklice za paprikaš? Kako se pripremaju noklice za paprikaš?

Image
Foto: Pixabay

Želite unaprijediti okus svog paprikaša? Domaće noklice za paprikaš učiniti će upravo to. Donosimo jednostavan recept za noklice za paprikaš.

5.8.2023.
10:34
Pixabay
VOYO logo

Paprikaš je tradicionalno mađarsko jelo, a karakterističan je po svojoj bogatoj aromi i okusu. Paprikaš se često priprema od različitih vrsta mesa kao što su piletina, svinjetina ili govedina, te se dodaju svježe paprike i druge namirnice za obogatiti okus. Noklice za paprikaš su male kuglice od tijesta koje se kuhaju u umaku od paprikaša. One dodaju posebnu teksturu i obogaćuju okus jelu.

Sastojci za noklice za paprikaš su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 200g pšeničnog brašna
  • 1 jaje
  • 1/2 žličice soli
  • Malo svježe naribanog muškatnog oraščića
  • Voda
  • Nasjeckani svježi peršin, za posluživanje

Kada pripremate noklice za paprikaš najprije u posudi pomiješajte brašno, sol i svježe naribani muškatni oraščić. Dodajte jaje i malo po malo dodajte vodu dok ne dobijete glatko tijesto koje se ne lijepi za ruke. Ostavite tijesto da odstoji 15-20 minuta. U loncu prokuhajte slanu vodu. Vlažnim rukama oblikujte male kuglice od tijesta i pažljivo ih spuštajte u kipuću vodu. Kuhajte noklice oko 3-5 minuta, dok ne isplivaju na površinu i postanu mekane i kuhane. Uzmite žlicu i izvadite kuhane noklice iz vode.

Ostavite ih sa strane dok pripremate paprikaš. Pripremite paprikaša prema vašem receptu, koristeći meso i povrće po izboru. Kada je paprikaš gotov, dodajte kuhane noklice u paprikaš te kratko promiješajte kako bi se noklice ravnomjerno rasporedile u umaku. Poslužite paprikaš s noklicama topao, posipan svježe sjeckanim peršinom. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Otkucaji srca
NOVA SERIJA
VOYO logo