Crveno meso izvrstan je izvor proteina i vitamina B. Svaka vrsta crvenog mesa je različita i svaka vrsta je hranjiva na svoj način. Iako je crveno meso na lošem glasu, ono je zapravo izuzetno bogato hranjivim tvarima i može biti izvrsna komponenta uravnotežene prehrane. Važno je odabrati svježe, manje obrađene vrste crvenog mesa kad god je to moguće. No, što spada u crveno meso?
Govedina, svinjetina, ovčetina, janjetina, jaretina, teletina i divljač su sve što spada u crveno meso. Iako se svinjetina često pogrešno smatra bijelim mesom, ona je zapravo crveno meso zbog proteina koji se nalazi u mesu.
No, koja vrsta crvenog mesa je najzdravija? Janjetina dolazi od mladih ovaca i puna je proteina, željeza, cinka i vitamina B12. Zahvaljujući ovim vitaminima i mineralima, redovita konzumacija janjetine odličan je način za poticanje rasta mišića, održavanje i izvedbu, pa čak i pomaže u sprječavanju anemije.