Ukoliko se pitate što napraviti od trešanja, došli ste na pravo mjesto. Napravite jednostavni džem od trešanja. Džem od trešanja je najbolje pripremiti kada ne znate što napraviti od trešanja jer jako dugo traje i možete iskoristiti sav višak trešanja.
Sastojci za džem od trešanja:
- 1 kg svježih trešanja bez koštica
- 1 paket voćnog pektina u prahu
- pola žličice maslaca
- 350 g šećera
Što napraviti od trešanja?
U blenderu poklopite i obradite trešnje u serijama dok se ne nasjeckaju. Premjestite u lonac i umiješajte pektin i maslac. Pustite da potpuno zavrije na jakoj vatri, neprestano miješajući. Umiješajte šećer. Prokuhajte i miješajte 1 minutu.
Maknite s vatre i skinite pjenu. Ulijte vruću smjesu u 6 vrućih steriliziranih staklenki od pola litre, ostavljajući 2 – 3 cm prostora. Uklonite mjehuriće zraka i, ako je potrebno, prilagodite prostor iznad vruće smjese. Obrišite vrh staklenke i poklopite ih s poklopcem.
Staklenke stavite u posudu s kipućom vodom, pazeći da su potpuno prekrivene vodom. Zakuhajte na oko 5 minuta. Tegle izvadite i ohladite. Sada znate što napraviti od trešanja.