Lisnato tijesto se može pripremiti na brojne načine. Što napraviti od lisnatog tijesta? Donosimo jedan ukusan i kreativan recepat s lisnatim tijestom.
Sastojci za pripremu jela od lisnatog tijesta:
- 4 lista lisnatog tijesta
- 2 žlice listića od bosiljka
- 4 x 10 dkg fileta lososa
- 4 cherry rajčice, tanko narezane
- 80 ml soka od limuna
- 1 jaje, tučeno
- 1 žlica sjemenki sezama
Priprema za što napraviti od lisnatog tijesta:
Zagrijte pećnicu na 200°C. Lim za pečenj obložiti papirom za pečenje. Prepolovite svaki list lisnatog tijesta. U sredinu 4 lista lisnatog tijesta rasporedite 2 žličice listića bosiljka, ostavljajući rub lisnatog tijesta od 3-4 cm. Na svaki stavite file lososa i začinite solju i paprom. Položite preklapajuće kriške rajčice na vrh svakog fileta lososa. Pokapajte sokom od limuna i premažite rub lisnatog tijesta s malo razmućenog jajeta.
Izrežite 4-5 dugačkih proreza u sredini preostala 4 komada lisnatog tijesta. Položite svaki komad lisnatog tijesta preko fileta lososa, lagano povlačeći da biste odvojili trake, zatim pritisnite rubove i obrežite, čineći svaki komad lisnatog tijesta u uredan pravokutnik. Lisnato tijesto svuda premažite razmućenim jajetom i pospite sezamom .
Koristeći komade ribe, pažljivo podignite komade na pripremljeni lim za pečenje, pecite 20-25 minuta dok riba ne bude pečena, a lisnato tijesto ne postane zlatno. Poslužite s kriškama limuna i zelenom salatom, po želji.