Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kuharica /

Što napraviti od lisnatog tijesta?

Lisnato tijesto vrlo je zahvalno za pripremu. Što napraviti od lisnatog tijesta?

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Lisnato tijesto se može pripremiti na brojne načine. Što napraviti od lisnatog tijesta? Donosimo jedan ukusan i kreativan recepat s lisnatim tijestom.

Sastojci za pripremu jela od lisnatog tijesta:

4 lista lisnatog tijesta

2 žlice listića od bosiljka

4 x 10 dkg fileta lososa

4 cherry rajčice, tanko narezane

80 ml soka od limuna

1 jaje, tučeno

1 žlica sjemenki sezama

Priprema za što napraviti od lisnatog tijesta:

Zagrijte pećnicu na 200°C. Lim za pečenj obložiti papirom za pečenje. Prepolovite svaki list lisnatog tijesta. U sredinu 4 lista lisnatog tijesta rasporedite 2 žličice listića bosiljka, ostavljajući rub lisnatog tijesta od 3-4 cm. Na svaki stavite file lososa i začinite solju i paprom. Položite preklapajuće kriške rajčice na vrh svakog fileta lososa. Pokapajte sokom od limuna i premažite rub lisnatog tijesta s malo razmućenog jajeta.

Izrežite 4-5 dugačkih proreza u sredini preostala 4 komada lisnatog tijesta. Položite svaki komad lisnatog tijesta preko fileta lososa, lagano povlačeći da biste odvojili trake, zatim pritisnite rubove i obrežite, čineći svaki komad lisnatog tijesta u uredan pravokutnik. Lisnato tijesto svuda premažite razmućenim jajetom i pospite sezamom .

Koristeći komade ribe, pažljivo podignite komade na pripremljeni lim za pečenje, pecite 20-25 minuta dok riba ne bude pečena, a lisnato tijesto ne postane zlatno. Poslužite s kriškama limuna i zelenom salatom, po želji.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike