Kremasti pire krumpir s češnjakom klasičan je odabir kada ne znate što uzeti kao prilog uz mesnu štrucu.
Sastojci potrebni za kremasti pire krumpir kao prilog uz mesnu štrucu:
- krumpir,
- pileći ili goveđi temeljac,
- češnjak,
- maslac,
- krem sir,
- punomasno mlijeko,
- sol i papar
Kako bi vaš prilog uz mesnu štrucu bio još puniji pokušajte s nekim začinskim biljem poput peršina, vlasca ili zelenog luka.
Za početak pripreme pirea kao priloga uz mesnu štrucu, operite i narežite krumpir na komade relativno iste veličine i stavite ga u veliki lonac sa posoljenom vodom te lagano kuhajte na srednje jakoj do jakoj vatri oko 10 minuta. Krumpir ocijedite i vratite u lonac te zgnječite. Zatim dodajte češnjak, maslac, krem sir te sol i papar. Miješajte dok se maslac i krem sir ne otope.
Dodajte gusto vrhnje ili mlijeko i miješajte dok se potpuno ne sjedini. Poslužite topli prilog uz mesnu štrucu.