Odlučili ste pripremiti ramstek, ali što je točno ramstek? Koji komad mesa je rasmtek?
Što je ramstek? Koji je točno komad mesa ramstek? Ramstek je govedina, goveđi komad mesa. Karakterizira ga puni okus jer mesonije ni premasno ni presuho.
Stoga ako još niste probali ramstek, vrijeme je da probate. Kako se priprema ramstek?
Prije pripreme izdvadite ramstek iz hladnjaka neka ostoji oko 2 sata na sobnoj temeperatu. Što je ramstek dulje na sobnoj temeperaturi to je bolji za pripremu. Najbolji je kada odstoji na sobnoj temperaturi prije pripreme.
Zatim marinirajte ramstek sa soli i paprom. Nisu potrebni drugi začini za marinadu. Ostavite nekoliko minuta ramstek u marinadi, a za to vrijeme pripremite tavu.
Dobro zagrijete ulje u tavi prije nego što stavite ramstek. Vrijeme pečenja ovisi o tome želite li slabo, srednje ili jako pečeni ramstek.
Za srednje pečeni rasmtek potrebno je orezak peći oko 3 minuta sa svake strane. Tijekom pečenja možete doati kockice maslaca i malo timijana za začin.
Nakon što je ramstek pečeni stavite ga na tanjur i pustite neka ostoji najmanje 5 minuta prije posluživanja.