Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kulinarstvo /

Što je pita od mljevenog mesa? Kako se priprema pita od mljevenog mesa?

Tražite li brz i ukusan obrok koji će zadovoljiti svačiji ukus? Pita od mljevenog mesa je savršeno rješenje. Saznajte kako se priprema pita od mljevenog mesa.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Pita od mljevenog mesa je specifična pita koja se priprema od tankih slojeva tijesta, a punjena je sjeckanim ili mljevenim mesom, obično govedinom, janjetinom ili piletinom, zajedno s raznim začinima i začinjenim povrćem. Sastojci za pitu od mljevenog mesa su:

450 grama mljevene govedine

1 žlica paprike

sol i svježe mljeveni papar, po ukusu

1 srednji krumpir, sitno nasjeckan

1 srednja glavica luka, nasjeckana

8 listova lisnatog tijesto za pitu

60 grama otopljenog maslaca

Kada se priprema pita od mljevenog mesa najprije zagrijte pećnicu na 200°C. Kuhajte i miješajte mljevenu govedinu u velikoj tavi na srednje jakoj vatri dok ne porumeni i postane mrvičasta, 5 do 7 minuta, a zatim ocijedite mast. Umiješajte papriku, sol i papar. Prebacite smjesu u veliku zdjelu i umiješajte krumpir i luk. Stavite jedan list tijesta na radnu površinu. Žlicom stavite 1/8 goveđe smjese niz dugi rub tijesta, a zatim zarolajte tijesto oko nadjeva u cjevčicu. Cjevčicu smotajte u oblik puža i stavite na nepodmazan lim za pečenje. Ponovite da napravite još sedam pita, stavljajući gotove kolute jedan na drugi da se ne odmotaju. Vrhove premažite otopljenim maslacem. Pecite pitu od mljevenog mesa u prethodno zagrijanoj pećnici dok ne porumene, 20 do 30 minuta. Pita od mljevenog mesa je gotova i spremna za posluživanje. Dobar tek!

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike